Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Selamet köyünde 4 Şubat 2021 tarihinde Aslan Karakaş, içinde 15 yaşındaki Emine Karakaş’ın da olduğu araca ateş açtı.

Emine Karaca ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede, 138 gün sonra hayatını kaybetti. Aslan Karakaş ise 5 ay sonra silahıyla birlikte polise teslim oldu ve tutuklandı. Karakaş’a yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ablası ise mahkemeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı.

Aslan Karakaş hakkında bugün mahkemeden karar çıktı. Buna göre Karakaş, ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN ABLAYA BERAAT

Savcılık iddianamesinde abla kardeş iki sanığın, fikir ve eylem birliği içinde tasarlayarak çocuğu kasten öldürmek suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında, sanık Aslan Karakaş ile avukatları ve katılan avukatı Metin Aktaş hazır bulundu.

Aslan Karakaş ifadesinde, evli olduğu halde 15 yaşındaki çocuk ile imam nikahı kıymak istediğini söyledi. Çocuğun abisinin bu duruma karşı çıktığını, aile ile konuşmak amacıyla aracın önünü kestiklerini söyleyen Aslan Karakaş, korkutmak için ateş açtığını öne sürdü.

Aslan Karakaş’ın savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Karakaş'a ‘çocuğu kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, araçtaki diğer 3 kişi için ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ayrı ayrı 9 yıl hapis cezası, ‘ateşli silah bulundurmak’ suçundan ise 5 yıl hapis cezası vererek toplamda ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kendisine yardım ettiği iddia edilen ablası hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi. Emine Karakaş’ın ailesinin avukatı Mehmet Aktaş, abla hakkında verilen beraat kararını istinaf edeceklerini söyledi. / gazete duvar

Editör: Ferhat Yiğit