Yüksekova Esenyurt (Bajerge) Mahallesi 1 Etap TOKİ konutlarının A21, A22, A23 ve A24 sitelerinde yaşayan vatandaşlar evlerinin önünde 2 haftadır biriken çöp yığınlarının alınmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Fhhh-1

Çöp yığınları halk sağlığını tehdit ederken,  görüntü kirliliğine de neden oluyor.

Çöplerin alınmasını ve çevrenin arındırılmasını isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu.

“NE YAZIK Kİ KİMSE GELİP TEMİZLEMİYOR”            

İş yerinin önünde biriken çöplere tepki gösteren işletme sahibi Enver Yılmaz,” Çöplerin çirkin manzarasını görüyorsunuz. Bu durumu kaç kere yönetime bildirdik. Onlarda belediye ekiplerine söylediklerini söylüyorlar ama ne yazık ki kimse gelip temizlemiyor. Yetkililerden rica ediyorum. Bu çöpleri temizleyin” dedi.

Iı-2

“KOKUDAN PENCERELERİMİZİ AÇAMIYORUZ”

A23 sitesinin giriş katında oturan Melek Öztunç çöplerden yayılan kokulardan dolayı pencerelerini açamadıklarını ifade ederek, “Bir haftadır bu çöpler alınmadı. Çocuklarımız balkona dahi çıkamıyor. Bu çöplerden dolayı çocuklarımın hasta olacak. Belediye ekiplerinden rica ediyoruz. Bu çöpleri temizlesinler” şeklinde konuştu.

1-364

A21 giriş katında oturan Ceylan Uygur adlı vatandaşta aynı sorunları yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Uygur, “2 haftadır evlerimizin önünde biriken  çöpler alınmadı. Apartmanımızın içi neredeyse kurtlanacak. Yollarımızda gördüğünüz gibi açık. Neden gelip bu çöpleri almıyorlar. Kokudan dolayı balkona bile çıkamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, çöplerin bir an önce toplatılmasını istiyor.

Ff-116

001-16

-11

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ