HABER MERKEZİ / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Susam, irinç, buğday, incir, ceviz, nar ve mısır gibi ürünlerin yetiştiği ilçede tarihi bir öneme sahip olan tarihi taş evlerde  ilçenin tarih turizmi açısından önemli bir yere sahip.

 Çukurca ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve her biri 400 yıllık olduğu belirtilen tarihi kale evleri için başlatılan çalışmalarda 7 ev restore edildi.

 400 yıllık bir tarihi olan   İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından birinci derece sit alanı olarak tescillenen ve sivil mimarinin en güzel örneklerinden biri olma özelliğini taşıyan tarihi kale evlerinin Ancak 7'sinin restorasyonu tamamlanırken  kalan 14 ev için bütçebulunamadığından çalışmalar durduruldu.

Restorasyonu biten 7 evin 4'ünde kafe, restoran, sosyal donatı alanları ve butik oteller gibi yeni yaşam alanları oluşturulacak.

7 EVİN İÇ DEKORASYONU TAMAMLANDI

Çukurca Belediye Başkan Ensar Dündar Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada çalışmaların yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığını söyledi.

Çukurca ilçesinin sembolü olan 21 tarihi kale evinin olduğunu ifade eden Dündar,  ''Geçen yıllarda restore çalışmalarına başlamıştık. Ekipler şu an tamamladığı 7 evin iç dekorasyonu yapıyor. Tarihi kale evlerimizi butik otel, restoran, sosyal donatı ve yaşam alanı yapacağız"  Ancak kalan 14 kale evimizin bütçesini bulamadığımız için çalışmalara ara verdik.'' dedi.

Editör: Ferhat Yiğit