ÇUKURCA - Çukurca’da belediye personellerinin işten atılması ile başlayan tartışmalar devam ediyor. AK Parti’nin kazandığı belediye, resmi açıklama yayınlayarak önceki dönem belediye başkanı olan AK Partili Ensar Dündar’ı yolsuzluk yapmak ve paravan şirketler üzerinden haksız kazanç sağlamakla suçladı. 
Belediyeden yapılan açıklamada işten çıkarmaları haber yapan gazeteciler ise yandaşlık ile itham edildi.
Çukurca Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:
“Çukurca Eski Belediye Başkanı Ensar Dündar, bazı yandaş haber siteleri aracılığıyla geçmişindeki kirli işleri örtme çabası içerisine girmiştir. Seçimlere gunler kala Dündar, etik dışı davranarak belediyeye birçok yeni personel alımı gerçekleştirmiştir. Bu alınan personellerin tamamı Dündar'ın yakın çevresinden ve akrabalarından oluşmaktadır.

Görev süresi boyunca, ismi sürekli yolsuzluklarla ve karanlık olaylarla gundeme gelen Ensar Dündar'ın, kurduğu paravan şirketler aracılığıyla elde ettiği haksız kazanç kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Seçime sayılı günler kala koruculuktan istifa ettirdiği kardeşini, yakın akrabalarını ve çevresini etik dışı bir şekilde, provokasyon amaçlı işe almıştır. Aday olmayan birinin gider ayak belediyeye personel alması hiçbir ahlaki değere sığmamaktadır.

Belediye Başkanımız Sn. Nazmi Demir, seçim sürecinde yapılan bu personel alımlarını etik bulmadığını ve seçilmesi halinde ilkesiz bir şekilde işe alınanları görevden alacağını gittiği her yerde dile getirmiştir. Bu tutum, halkımız tarafından büyük takdir toplamıştır.

Süreç devam ederken, belediye içerisinde gizli kalması gereken ve henüz imzalanmamış resmi bir yazı taslağının haber sitelerinde ve sosyal medyada paylaşılması suç teşkil etmektedir. Bu durum gazetecilik etiğine sığmaz.

Bu yazıyı usulsüz şekilde paylaşan Ensar Dundar'ın kardeşi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Belediye Başkanımız Sn. Nazmi Demir, Çukurca halkının oyları ile vermiş olduğu tarafsızlık, objektiflik, dürüstlük ve şeffaflık vekaletini en doğru şekilde kullanmaya azim ve kararlılık ile devam edecektir.

Çukurca Belediyesi, ilçemizin huzurunu ve geleceğini korumak adına ahlakı değerler çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir. Bu çabalar, provokasyon girişimlerine karşı da devam edecektir. Bu konuda hiçbir kişi, kurum ya da odaklara asla taviz verilmeyecektir"

I M G 20240416 W A0000

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ