Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kabul etti. İkili arasındaki basına kapalı olarak gerçekleşen ve 2,5 saat süren görüşme saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Görüşmede İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye yeterli düzeyde ve kesintisiz ulaştırılması için yapılması gerekenler, bölgede adil ve kalıcı barış süreci ile ilgili konular ele alındı" denildi.

ERDOĞAN: YAŞANANLAR İSRAİL'E ZEMİN KAZANDIRMAMLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, 'Türkiye’nin uluslararası toplumun dikkatini Filistinlilere uygulanan zulme çekmek için diplomatik gayretlerini sürdürdüğünü ve vahşetin son bulması ile acil kalıcı ateşkes ihtiyacının her fırsatta vurgulandığını söylediği' belirtilen açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, yaşanan acıları bir nebze dindirebilmek için Türkiye’nin Filistin’e yönelik insani yardımlarını sürdürdüğünü, bugüne kadar 45 bin tondan fazla insani yardımın bölgeye sevk edildiğini, ticarete getirilen kısıtlamalar dahil, İsrail’e yönelik bir dizi yaptırımın hayata geçirildiğini de belirtti" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Erkan Çobanoğlu