Viyan Orhan /Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Sabah 07.00'de Yüksekova ilçesinde bir araya gelen Yüksekova Doğa Tutkunları kulüp üyeleri bu hafta tarihi mekanlarıyla ve doğasıyla son zamanlarda ön plana çıkan Çukurca'yı gezdi.

 Yüksekova Doğa Tutkunları kulübünün düzenlediği tura Hakkari ve Van’dan toplam 32 dağcı katıldı. Dağcılar ilk olarak Yüksekova Hakkari karayolunda bulunan Gündoğdu mağarayı gezerek fotoğraf çektirdi. 

 Dağcılar daha sonra Tarihi Bey Mahallesi Kilisesini, Su Kemerini, Tarihi Çukurca evlerini ve Bey mahallesi mağarasını gezdi.  Mağarada dağcı kadınların erbane eşliğinde türküler söylemesi ise geziye renk kattı. 

Kulüp Başkanı ve Tur Rehberi Kahraman Aytan “Bu haftaki rotamız  Çukurca oldu. Burası  çok eski bir yerleşim alanıdır. Tarihi kilise  ve tarihi evleri ile ön plana çıkıyor.  Ekip arkadaşlarımızla birlikte bu güzelliği, tarihi dokusunu yerinde görmek ve hissetmek için burayı tercih ettik.  Her hafta gerek yerli  gerek yabancı turistlerle turlar düzenleyerek bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Çukurca, Şemdinli, Yüksekova, ve Dağlıca keşfedilmemiş bir cennet.  Bizde bu cenneti ön plana çıkarmak Yüksekova Doğa Tutkunları üyeleri olarak çabalıyoruz." dedi.

Editör: Ferhat Yiğit