DEM Parti Hakkari İl Örgütünce tarafından Hakkari Belediye eş başkan adayları Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekçe ile ilçe ve belde belediye başkan adayları için Çiftlik mevkiinde karşılama programı düzenledi.  

Hakkari Milletvekilleri Onur Düşünmez ile Öznur Bartın ve HDP eski Milletvekili Sait Dede’nin katıldığı karşılama programı kapsamında yüzlerce aracın eşlik ettiği DEM Parti seçim otobüsü çarşı merkezi Bulvar Caddesi üzerindeki Seçim İrtibat ofisinin önüne geldi. 

7-88DEM Parti bayrak ve flamaları eşliğinde halay çeken partililer belediye başkan adayları ve milletvekillerinin bulunduğu otobüsü alkışlarla karşıladı. Kitlenin DEM parti adayları lehine sık sık slogan attığı seçim irtibat ofisinin açılış öncesi DEM Parti Hakkari İl Eş başkanı Kadir Şahin, Hakkari halkının partisine ve iradesine sahip çıkacağını söyledi. 

9-57Belediye eş başkan adayı Viyan Tekçe ise seçim irtibat ofisinin açılışına katılan tüm Hakkari halkına minnettar olduğunu ifade etti. 

Daha sonra söz alan eş başkan aayı Mehmet Sıddık Akış, 'Hakkari belediyesi öyle kolay kolay alınmaz' dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen eş başkan adayı Akış, “Birileri Hakkari’yi alacaklarmış. Gelin Hakkari’yi görün siz kör müsünüz? Hakkari öyle kolay alınmaz. Hakkari öyle basit değil. Bunu bilin anlayın. Sizin paranız, sizin pulunuz, sizin gücünüz buna yetmez. 10 yıldır Hakkari kayyumla yönetiliyor kayyum nedir biliyor musunuz? İradenin gaspı demek. Sizi tanımamak olur. bundan dolayı bız bunları reddediyoruz. Kabul etmiyoruz. Süpürge ile temizleyip hesap soracağız. Bu halkın kim olduğunu 31 martta hepimiz görüşeceğiz” diye konuştu. 

Açıklamaların ardından DEM Parti Hakkari Seçim İrtibat Bürosu Milletvekilleri Bartın Düşünmez ve belediye eş başkan adayları tarafından açıldı. 

Açılışın ardından partililer başkan adaylarını tebrik etti.

Dm 2

Dem 3

5-149

4-214

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ