Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği seçim bürosu açılışına DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkari Eski Milletvekili Sait Dede, Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Naif Eroğuz ve Nazdar Öpengin ile partililer katıldı. 

Açılış için ilçeye gelen Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindekiler, Şemdinli ilçe örgütü tarafından Bermes Çeşmesi mevkiinde karşılandı.Çok sayıda aracın eşlik ettiği DEM Parti seçim otobüsü, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim irtibat bürosunun önüne geldi. Renkli görüntülerin yansıdığı kentte çok sayıda vatandaş, adayları seçim bürosu önünde karşıladı.

İlk konuşmayı yapan DEM Parti Şemdinli  İlçe Eş Başkanı Agit Tekin, Hakkari halkının partisine ve iradesine sahip çıkacağını Şemdinli halkının da kendilerini yalnız bırakmadığını ifade etti.

31 Mart'da gerçekleşecek olan seçimlerde kazanacaklarını söyleyen Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Naif Eroğuz halkın iradesine sahip çıkacaklarını belirtti

Daha sonra söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, halkı selamladı. Bakırhan, "Şemdinli'yi tekrar kazanacağız. Sizinle gurur duyuyorum. Bu çoşkuya bizimle ortak olduğunuz için. Çalışmalarımıza Şemdinli'de başladık. İnşallah Şemdinli bize hayırlı olur. Belediye Başkanlarımız size emanet. Tuzaklara karşı onları koruyun. Dilimizi kabul etmiyorlar. Siz de bunlara sandıkta cevap verin"dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından adaylar ve milletvekilleri seçim bürosunun kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

Açılışın ardından partililer başkan adaylarını tebrik etti.

Zz-122

70-395

97-36

94-36

93-48

92-63

91-79

95-49

Muhabir: VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ