Vadide Fikret Yaşar’ın fotoğrafını yer aldığı pankartı açan doğaseverler  bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Doğaseverler hafta sonu için gittikleri Cennet ve Cehennem Vadisi, Reşko Dağı ve Cilo Buzullarında yaklaşık 10 gün önce vefat eden bölge halkı tarafından sevilen rehber Dağcı ve Doğasever Fikret Yaşar için Cilo dağlarına gezi düzenleyerek andı.Ardından grup Yaşar'ın bölgeye her gittiğinde kahvaltı yapıp su içtiği kaynak suyuna Fikret Yaşar ismini verdi.

Brdeyt6

Anma gezisi sırasında Yaşar'ın yakın arkadaşları da duygu ve düşüncelerini belirtti.

Merhum Fikret Yaşar’ın Kızı Berivan Yaşar, yaptığı açıklamada, Babasının Yüksekova dağlarına aşık bir insan olduğunu söyledi.

Babasının doğaya her çıktığında farklı bir sevinç yaşadığını belirten Yaşar şunları kaydetti:

“Babam doğada kendini mutlu hissediyordu. Babamın vefatının birkaç öncesine kadar yine buralara bir tur düzenlemiştik.Maalesef nasip olmadı.Buralara her geldiğinde benimde gelmemi istiyordu. Nasip olmadı keşke babamla bir kere olsun buralara gelebilseydik.

Onun pişmanlığını çok yaşıyorum.Ama çok şükür Cilo festivaline gitmek nasip oldu babamla.Onun tesellisi var bende. Babam gerçekten doğaya aşık bir insandı.İki sene önce teşhis konulduğunda istanbulda tedavi görüyordu.Sırf bu dağlara çıkabilmek için İstanbul'daki tedavisini bıraktı, buralara geldi.İki sene içerisinde hem hastalığıyla mücadele etti hem de doğadan kopmadı. bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Fesr5

Doğaseverlerden Fuat Baskın ise Merhum fikret Yaşar’ın değerli bir insan olduğunu anımsatarak "Fikret abiyle çok anı biriktirdik.bir sürü gezimiz oldu.  Bölgeyi tanıtmak amacıyla beraber çok çalışmalarımız oldu.Bugün Türkiye’nin ve Dünyanın her tarafından turistler buraya geliyor.Bu bizi sevindiriyor. Tabi bizim buralara sahip çıkmamız lazım, korumamız lazım. Fikret abiyi anmak adına buraya geldik. Çok üzgünüz çünkü bizim için çok ciddi bir kayıptı.Adına düzenlenen anma etkinliğinin gerçekleşmesi de bizi sevindirdi. Cennet ve Cehennem Vadisi'nde Fikret abimizin her defa geldiğinde içtiği kaynak suyuna adının verilmesi bizi mutlu etti"ifadelerini kullandı.

Dfst5E

Nbfghytr7

Csftrt4E

Muhabir: ULAŞ GÜVEN - NEVZAT ALTER / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ