Hristiyanların yoğunlukta bulunduğu Hemdaniye (Karakuş) ilçesinde bugün akşam saat 23:00 sıralarında düğün sırasında salonda yangın çıktı.

Havai fişekler yangına neden oldu

Yangına salon içerisinde patlatılan havai fişeklerin neden olduğu öğrenildi.

Rûdaw muhabirine konuşan görgü tanıkları, kapı tarafında tavanda başlayan yangının hızla yayıldığını ve tavanın çöktüğünü, bu nedenle içeride kalanların dışarı çıkamadığını aktardı.

Gelin ve damat da can verdi

Hayatını kaybedenlerin çoğunun dumandan boğulduğu belirtildi. Ölenler arasında çocuk, yaşlı ve kadınlar da var.

Görgü tanıkları, gelin ve damadın da hayatını kaybettiğini söyledi.

Musul Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmed Hamdani, yangın nedeniyle şu ana kadar en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500 kişinin de yaralandığını bildirdi

Hayatını kaybedenler arasında gelin ve damat da var

En az 100 kişi öldü

Musul Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmed Hamdani, yangın nedeniyle şu ana kadar en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ninova Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Sadi Hamad, düğün salonunda en az 800 kişinin bulunduğunu söyledi.

Rûdaw’a konuşan Sözcü Hamad, yangının havai fişekler nedeniyle çıktığını, önce salonun çatısının alev aldığını, sonra yaşanan izdiham nedeniyle insanların içeride sıkışıp kaldığını aktardı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken Musul Sağlık Müdürlüğü Basın Sözcüsü Dr. Beşar Cadir de kentteki tüm hastanelerde yaralıları karşılamak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Editör: Erkan Çobanoğlu