Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Selim ile gelen İmamoğlu, 2224 numaralı sandıkta oyunu verdi.

Kendisini okul bahçesinde bekleyen basın mensuplarına konuşan İmamoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

İmamoğlu, "İnşallah bugünün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin demokrasisi adına sorunsuz, problemsiz bir şekilde geçmesini, her şeyden önce diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve daha öncesindeki halk olarak demokrasi mücadelemiz neredeyse 200 yıla yakın. 200 yıldır insanlar bireysel hak ve özgürlükleri için bu topraklarda mücadele ediyorlar. Bu bakımdan bugünün ona yakışan bir erdemle davranışla ve işleyişle geçmesi mühim" dedi.

“Oy, milletimiz adına bir namustur”

Sandıkta görev alan her siyasi partinin temsilcilerine ve görevlilere teşekkür eden İmamoğlu, "Mesele atılan her oyun doğru şekilde adresine ulaşmasını sağlamak. Bir oya bile sıkıntı getirmemek çünkü oy milletimiz adına bir namustur" ifadelerini kullandı.

“Umarız süreç içerisinde helalleşebilirler”

Seçimlerin hem ilk hem de ikinci tur öncesinin arzu ettikleri dille geçmediğini anlatan İmamoğlu, "Bu dilin karşılığında gerçekten insanlar, umarız süreç içerisinde helalleşebilirler. Bunların hiçbirisi olsun istemezdik. Bazen 'Ne yapalım, bunlar seçim sathında yapılır' diyenler oluyor. Vallahi benim içimi yakıyor" diye konuştu.

İmamoğlu, kimse hakkında yalan konuşmadığını söyleyerek, seçim sathının toplumun aynası olduğunu belirtti.

"Çok helalleşeceğimiz şey var"

Herkesin oyuna saygı duyulması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, "Bu bağlamda ben de keşke siyasiler olarak o toplumun talebine dönük dil kullanılsaydı, yalan ve iftirayla insan aldatılmasaydı. Çok helalleşeceğimiz şey var. Yarından bunlar konuşulacak. Ben peşini bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

“Elbette saygı duyacağız”

Seçim anılarının değerli olduğunu kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Adil bir şekilde sonuçlandığı hâliyle (seçimlere) elbette saygı duyacağız. Her koşulda bu tür demokrasi anlarına bir final, bir son diye bakmamak lazım. Her seçim günü aslında yarın itibariyle çok taze, ufku geniş, yeni başlangıçlara sizleri yolculuğa uğurlarlar. Bu bakımdan buradan hangi mesaj karşınıza çıkarsa çıksın, milletimiz, toplumumuz adına oy verenler, vermeyenler hangi taraf olursa olsun sorgulanması, ders çıkartılması gereken mesajlarla doludur."

“Milletimiz hakkını helal etsin”

İmamoğlu, bugün sonuç ne olursa olsun Türkiye ve millet adına güçlü bir başlangıcın olacağına işaret ederek, "Milletimiz hakkını helal etsin. Bizden yana helal olsun. Ama bir tek kişinin bile kalbini kırmadan, camımıza taş gelse de bazı şeylerle tehdit edilsek de süreç içerisinde bir tek kişinin kalbini kırmadan, sadece söylenen ağır sözlere cevap vererek, o süreçle yetinen bir insan olmaya gayret ettim" dedi.

Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarını Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nden takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da eşlik ettiği İmamoğlu, seçmenlerle okul bahçesinde fotoğraf çektirdi.

Editör: Ferhat Yiğit