SpaceX uzay şirketinin kurucusu girişimci ve milyarder Elon Musk, sahip olduğu  The Boring Company, ABD'nin Nevada eyaletinde hayata geçireceği devasa projeyi duyurdu. Elon Musk 105 kilometre uzunluğundaki projesiyle trafik sorununu kökten çözmeyi hedefliyor.
Elon Musk, Las Vegas’taki Tünel ağını 40 kilometre genişleterek 18 yeni istasyon ekleyeceğini duyurdu. The Boring Company (TBC)  Vegas Loop projesi 46 kilometrelik ve 51 istasyondan oluşan bir yer altı ulaşım sistemi olarak tasarlandı.

105 KİLOMETRELİK TÜNEL PROJESİ

Nevada Clark komisyon üyelerinin şirketin son projesini onaylamasının ardından TBC, 69 istasyondan oluşan 105 kilometre bir tünel inşa etmeye başlayacak.   Yerel basında çıkan haberlere göre, komisyon üyeleri; TBC'nin avukatı Stephanie Allen'ın projenin tüm maliyetini vergi mükelleflerinin değil şirketin ödeyeceğine dair güvence vermesinin ardından 6'ya karşı 1 "hayır" oyu kullandı.  

Tek muhalif oy, transit sistemin sadece turistlere hizmet vermesi, tatil yerleri ve kumarhane çalışanlarını dikkate almaması konusundaki endişelerini dile getiren komisyon üyesi Marilyn Kirkpatrick'ten geldi.

Kirkpatrick, tünellerin inşaatı nedeniyle bölge sakinlerinin işe gitmelerini zorlaştıracağına dair şikayetler aldığını belirtti.  Diğer taraftan, Vegas Loop şu anda Las Vegas Kongre Merkezi çevresinde yaklaşık 
3 kilometre boyunca uzanıyor. TBC ağı, Harry Reid Uluslararası Havaalanı, Allegiant Stadyumu, Las Vegas şehir merkezi ve hatta Los Angeles'a bağlayan daha fazla tünel kazmayı planlıyor.

Yeni inşa edilecek istasyonlardan bazıları ise havaalanı yakınındaki Las Vegas Bulvarı'nn yanı sıra Chinatown, Town Square Las Vegas ve Harmon Square'de yer alacak.

Editör: Ferhat Yiğit