DEM Parti yöneticileri son aylarda ''çözüm süreci''nin yeniden başlaması için çağrılarda bulunmuştu. Erdoğan'dan yanıt, koşullu geldi. Partisinin Tokat'taki mitinginde konuşan Erdoğan, DEM Parti'nin ''meşru muhatap'' olmadığını, olabilmesi için de ''siyasi irade'' sahibi olduğunu ispatlaması gerektiğini söyledi.

DEM Parti ne demişti?

Yıllar sonra sessizliğini bozan eski HDP Milletvekili Leyla Zana, "zaman kaybetmeden sürecin dondurucudan çıkarılması" için Erdoğan'a çağrıda bulunmuştu.

"Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog gerektiğini" söyleyen DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, "CHP yapamaz. Neden? Derin devleti ikna edemez çünkü. Erdoğan isterse ki bugün bütün yetkiler, kurum ve kuruluşlar elinde, o isterse ikna edebilir" demişti.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren  DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Tülay Hatimoğulları, “Çözüm sürecinin olması gerekiyor. En çok isteyen parti DEM Parti”, Tuncer Bakırhan ise "Türkiye’nin geleceği operasyonlarda değil, savaşta değil. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümündedir. Bunun için sizleri tekrar diyaloğa ve müzakereye çağırıyoruz" demişti.

Editör: Erkan Çobanoğlu