Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Özgürlük Meydanı’nda yıllardır çözülemeyen park ve trafik sorununa vatandaşlar tepki gösterdi.

8 köy servis durağının yer aldığı Özgürlük Meydanı'nda  Köy servislerinin meydanı işgal ettiğini ve araç trafiğini felç  ettiğini aktaran vatandaşlar köy servis duraklarının taşınmasını istedi.

Öte yandan vatandaşların yoğun olarak kullandığı Meydana gün ortasında bırakılan çöpler nedeniyle etrafa kötü kokular yayılırken  esnaf ta kötü kokular nedeniyle rahatsız olduklarını anlattı.

1-464

Yetkililere seslenen vatandaşlar Yüksekova’nın tek meydanı olan Özgürlük Meydanı da köy servislerinin taşınmasını ve gün ortasında bırakılan çöplerin alınmasını istedi.

Konuyla ilgili konuşan  esnaf Mahmut Tüner “ Biz sokağımızın temiz olmasını istiyoruz. Kaldırımlarımızın yapılmasını talep ediyoruz.Burada yaklaşık  100 dükkan var ama yol başına park eden köy servislerinden dolayı çalışamıyoruz. Özellikle buradan belediyeye sesleniyoruz. Lütfen yollarımızın yapılmasında yardımcı olsunlar” dedi.

2-421

Meydandaki çöpler ve servislerden rahatsız olduklarını belirten Fuat işleyen ise “Temizlik konusunda hiç ilerlemedik. Yıllardır bu işin başında bir insanın durmasını istiyoruz. Yollarımız temizlenmiyor.

Bu sorumluluk belediyemize düşüyor, Belediyemizin üzerinde durmasını istiyoruz. Sokağımız zaten dar. Meydandaki yola baştan sona köy servisleri park edince yol kapanmış oluyor. Bizim yetkililerden talebimiz köy servisleri için bir yer ayarlansın. Biz muhattap olduğumuzda üzerimize yürüyorlar” şeklinde konuştu.

3-364

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç’da “Güngör Çarşısı ve Özgürlük Meydanı'nın hali içler acısı. Faaliyete geçtiği günden beridir hiçbir ilerleme sağlanamayan sokaklardan bir tanesidir. Bununla ligili esnaflarımızın çok ciddi bir şekilde itirazları var. Özellikle köşe başında bekleyen köy servislerinin dükkanlarının önünü kapatmasından şikayetçiler. Bu yolun daha işlevli hale gelebilmesi için belediyeye sesleniyoruz. Belediyenin mevzuatı uygulaması lazım, kuralsızlığın kural haline geldiği bir sokakta kalıyoruz. Bu konu ile ilgili Belediyenin yapılması gereken ne varsa derhal faaliyete geçirmeli" ifadelerini kullandı.

6-135

7-120

Muhabir: VİYAN ORHAN - ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ