YÜKSEKOVA - 31 Mart seçimlerinde Yüksekova Belediyesi'ni yüzde 78 ile kazanan DEM Partili Belediye Eş Başkanları, belediye meclisinde ilk toplantısını yaptı.  Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya belediye eş başkanları Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül ile belediye meclis üyeleri katıldı. 

Meclis toplantısında ilk olarak konuşan Eş Başkan Şadiye Kırmızıgül, “Birinci toplantımızı yapıyoruz. Bütün meclis üyelerine başarılar diliyorum. Yüksekova için güzel şeyler yapacağız. Bütün Yüksekova halkına hayırlı olsun. Yüksekova’nın birçok sorunu var, onların çözümünü konuşacağız. Sorunları ele alacağız” dedi. 

Ardından konuşan Eş Başkan Şoreş Diri, Yüksekova Belediyesi’nin kapılarının herkese açık olduğunu kaydederek, “Bizler 3 Nisan’da mazbatamızı alıp, 4 Nisan’da görevimize başladık. Belediyeye geldikten sonra ilk iş olarak ilgili müdürlüklerden yazışmalar talep ettik. Bunları paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI 

İlk olarak belediye borcuna değinen Eş Başkan Diri, “4 Nisan itibariyle Yüksekova Belediyesi’nin 988 milyon 70 bin 666 TL borcu bulunmaktadır. Belediyeyi devraldığımızda kasada sadece 559 bin 664 TL bırakmışlardı” şeklinde konuştu.

Kayyum döneminde atanan belediye başkan yardımcılarına ilişkin açıklamada bulunan Diri, “Halkın kayyumcuk olarak tabir ettiği belediye başkan yardımcılarının yetkilerini askıya almış bulunmaktayız. Bayramdan sonra da ivedilikle kalan işlemleri gerçekleştireceğiz. Zaten birisi seçimden hemen önce 10 gün kala geldi. Bu da başlı başına kötü niyet göstergesi” dedi.

"BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK"

Eş başkan Diri konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Halkımızın hiçbir kuşkusu olmasın. Bizler Yüksekova halkına verdiğimiz bütün sözleri yerine getireceğiz. Son 5 yılda kayyum yönetimi 54 kişiyi işe almış bulunmaktadır. Şuan itibariyle toplamda belediyenin 289 çalışanı bulunmaktadır. Bugün ilk toplantımızda yönetim kadromuzu seçeceğiz. Sonrasında da belediye logosunu değiştireceğiz. Önümüz bayram, bütün halkımızın bayramını kutlamak istiyorum. Bayram süreci boyunca ulaşım ücretsiz olacaktır”

80-330

482

81-161

Muhabir: VİYAN ORHAN- BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ