Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari Seçim bürosunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Esat Canan, '' Başlangıçta adaylık diye bir niyetim yoktu. Siyasi partilerin tutumunu bekledim. Siyasi partilerin Hakkari’ye yönelik bakışlarını bekledim. Acaba Hakkari’deki partilerin sesi dikkate alınacak mı, alınmadığı için Bağımsız adayı oldum dedi.

Canan; ''Son zamanlarda yapılan siyaset halktan kopmuş. Hakkari sahipsiz vatandaşlar söylüyor. Milletvekili yok diyorlar. Bu tür çığlıkları herkes duyuyor. Bir siyasetçi olarak buna seyirci kalamazdım ondan dolayı adayı oldum. Hiçbir parti, aşiret gözetmeksizin aday oldum. Bağımsız kazansa ne olur denilebilir bir bağımsız milletvekili hükümeti bile düşebilir. Bağımsız olarak parlamentoya gidersem Hakkâri için çok şey yapacağım.  Bu seçim ile birlikte yeni bir sayfa açılacak. 

''PİNYANİŞİ LİDERİ ALİ İHSAN ZEYDAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM''

''Sayın Ali İhsan Zeydan’a teşekkür ediyorum. Benim görüşlerimi ve yaptığım çalışmaları gördüğü için beni desteklemişlerdir” dedi.

İlçe seçim kurulu pusulalarında ismim var. Halka yansıyan pusulalarda benim ismimi kesmişler.  Özgürlük ve demokrasiden söz edenlere bakın. Bunu yapmaları yanış ve hukuka aykırıdır. Demokrasiden bunun bir yeri yok. Bu yaptıkları hukuksuzluktur. Esat Canan’ı adaylıktan düşürelim diyorlar bunları Hakkari halkına şikayet ediyorum. Yeşil Sol Partinin yaptığı hareket doğru değildir. Siyasette dürüst olmak lazım. Herkes gidip kendisini vatandaşa anlatsın halk kimi seçerse o olacak. Oy pusulalarında isim kesecem demek ahlaksızlıktır. Bu kadar seçim yaşadım böyle bir şey görmedim' dedi.

Canan esnaf ziyaretinden sonra kenten ayrıldı.

Editör: Erkan Çobanoğlu