ÇUKURCA- Çukurca Belediyesi’nde 6 personelin iş akdinin sona erdirilmesi sonrası eski başkan ile yeni başkan arasında başlayan polemik ve karşılıklı suçlamalar devam ediyor. 
AK Partili eski başkan Ensar Dündar, kendisini paravan şirket üzerinden haksız kazanç sağlamak ve yolsuzluk yapmakla suçlayan AK Partili yeni başkana cevap verdi. 
Dündar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
“Çukurca Belediye Başkanı Nazmi Demir, dün kendisine ait sosyal medya hesabından ve belediyenin kurumsal web sayfasından hezeyan dolu bir metin yayınlayarak şahsıma yönelik iftira, hakaret ve ithamlar içeren bir karalama çabasına girmiştir.  

Ne yazık ki, aynı çatı altında, halka ve hakka hizmet gayesi ile yol yürüdüğümüzü var saydığım Nazmi Demir'in şahsıma karşı, ahlaki erdem ve siyasi nezaket sınırlarını aşan akıl almaz ve düşmanca tutumuna ve hakaretlerine hayretle ve esefle sizlerle birlikte tanık oldum. 

Söz konusu karalamaya ilişkin değerlendirmeyi paylaşmaktan maksadım, bu iftira dolu, fetövari ve her türlü ahlaki prensipten yoksun, ipe sapa gelmez talihsiz açıklamaya bir cevap vermek değildir. Ancak, devraldıkları hizmet bayrağını, daha ileriye taşma çabasından uzak ve aciz olan bu şahıslar her zaman olduğu gibi en iyi bildikleri yönteme, iftira, karalama ve hakaret diline sarılmıştır. Kirli ve karanlık dünyalarının hezeyanlarını ve kinlerini masum ve mazlum insanların üzerine kusmayı adet edinen bu şahısların kullandığı dil ve üslup, erdemli ve ahlaklı siyasetçilerin değil, karanlık ve kirli mecralarda dolaşan malum zihniyetin ürünüdür. 

İftira metninde "paravan şirket" olarak söylenen her iki şirket de Çukurca Belediyesine ait şirketlerdir. Bunlardan biri personel şirketi, diğeri de inşaat şirketidir. Şahsıma ait hiçbir şirket bulunmamaktadır. 

Çukurca Belediyesi bünyesinde kurulmuş ve belediyeye ait inşaat şirketi marifetiyle, bu süreçte 70 adet konut, belediye hizmet binası, taziye evi, butik otel, Kale Evleri restorasyonu vb. sayısız projeler hayata geçirilmiştir. Ayrıca şirket, kendi faaliyetleri kapsamında 17 personel istihdam etmiştir. 

Seçim süreci başlamadan 2 personel alımı talebinde bulunulmuş, İş-Kur üzerinden aşçı alımı için 2023 Ekim ayında ilana çıkılmıştır. Resmi süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte iki personelin girişi 2024 Şubat ayında yapılmıştır. Seçim sürecinde Personel Şirketi için İş-Kur üzerinden 2 personel alımı için ilana çıkılmıştır. 

Nobran tutumları ile üç beş çalışanın ihracı üzerinden siyasi çıkar ve güç elde etme çabasındaki izansızlar, güç durumda bıraktıkları masum ve suçsuz insanların ailelerini ve çocuklarının ahını göz ardı etmektedirler. 

Allah'a şükür ki bize çamur atanlardan farklı olarak bugüne kadar yaşamımızın hiçbir evresinde yolsuzluğun ve karanlık işlerin içinde yer almadık. Her zaman başımız dik, alnımız açık olarak halkımızın ve milletimizin hizmetinde olduk. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" mucibince 5 yıllık görev süremiz boyunca yürüttüğümüz projeler ve yaptığımız hizmetler tüm kamuoyunun malumudur. Bunu ehli vicdan her hemşerim bilmektedir. 

Şahsıma yönelik, ilgililerin bu iftira ve hezeyanları ile ilgili her türlü hukuki yollara başvurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
A1-64

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ