Diyarbakır'da 2017’da yılında geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Rojava Medya Gazetesi editörü Evin Buldan, ölümünün 7’inci yıl dönümünde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyeleri, Akalın (Bajêrge) Mezarlığı’nda bir araya gelerek, 2017 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren gazeteci Evin Buldan'ı mezarı başında andı. 

Anma törenine Ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Yüksekova İlçe Örgütü yönetimi, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez, Dem Parti Yüksekova Belediye eşbaşkanları Şoreş Diri, Şadiye Kırmızıgül, 27. Dönem HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) katıldı.

Anmada Evin Buldan’ın fotoğrafının bulunduğu, “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı.

1-420

Saygı duruşunun ardından konuşan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) üyesi  ve Mezopotamya ajansı muhabiri Mazlum Engindeniz, Türkiye’de ve Suriye’de gerçekleri gün yüzüne çıkarmak için çalışan tüm gazetecileri anıyoruz ”dedi. Daha Sonra söz alan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) üyesi ve Jinews muhabiri Rabia Önver, Bizler Kürt kadın gazeteciler olarak Jiyan Erhanların, Evin Buldanların kalemini ve makinelerini yerde bırakmadık. Özgür basın geleneğini gittiği yere kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

3-332

Buldan’ın amcası Lütfü Buldan anmaya katılanlara teşekkür ederek, “Evin ve arkadaşlarının mücadelesi halen yolumuza ışık tutuyor”

Anmaya katılan Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, Buldan’ın mücadelesi ve özgür basın çalışanlarının mücadeleleri önünde saygıyla eğildiklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından Buldan'ın mezarı başında güller bırakıldı.

4-250

2-381

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ