YÜKSEKOVA - Yüksekova merkeze 56 kilometre uzaklıkta bulun,an Dağlıca köyündeki yol yapım şantiyesi, 1 senedir ayıların uğrak adresi oldu. Yiyecek arayan ayılar, sık sık şantiyeye uğrayıp karınlarını doyuruyor. 
Kış mevsimi gelmesine rağmen uyumayan bir ayı, bugün de şantiyeye gelerek karnını doyurmaya çalıştı.  Şantiye çalışanları ayının önüne yemek bırakırken, karnını doyuran ayı daha sonra uzaklaştı.  Şantiye çalışanlarından İskender Pertev, durumu anlatmak için gazeteci kuzeni Bilal Tinar’ı görüntülü aradı. 
76-78
Sohbetin ortasında şantiyeden uzaklaşan ayının tekrar geldiği görüldü. Pertev, telefon kamerasını ayıya çevirirken, karşısında ayı gören gazetemiz muhabiri Tinar şok oldu. 
Görüntülü konuşma devam ederken, gazetemizin imtiyaz sahibi Ali Yiğit ve muhabirimiz Ulaş Güven de dahil oldu.  Gazetemiz imtiyaz sahibi Yiğit, telefonu ile görüntülü konuşmayı an be an kayda aldı. 

Görüntülü konuşmaya ilişkin hayatının en ilginç anlarından biri olduğunu kaydeden Tinar, “Kuzenimle görüntülü olarak konuşurken şantiyeye tekrar ayı geldi. O da kamerayı ayıya çevirdi. Ben de çok şaşırdım tabi. Farklı bir deneyim oldu benim için. Ayının şantiyeye gelip karnını doyurması ve ordaki emekçilerin oraya yiyecek bırakıp ayıya zarar vermemesi çok güzel bir hareket” ifadelerini kullandı.
77-124

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ