Van Gölü Haberleri

Van Gölü haberleri ve güncel Van Gölü gelişmeleri, Van Gölü ile ilgili tüm video, Van Gölü fotoğrafları ve Van Gölü haberleri Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi Yüksekova Haber Hakkari Haber Şemdinli Haber sitemizde


Spor

Motosiklet tutkunları dünya ve Avrupa’da 50 ülkeyi gezdikten sonra rotalarını Hakkari'ye çevirdiler.

Yaşam

Van Gölü’nde yaşayan binlerce inci kefalinin, su sıcaklığının yeterli seviyeye yükselmesiyle üremek için akışın tersine yüzerek tatlı sulara göçü başladı.

Yaşam

Van Gölü’nde bulunan her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla ayrı bir güzelliğe...

Yaşam

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Organize Sanayi Meslek Yüksek Okulu, Van Gölü suyundan sıvı sabun üretimine başladı.

Yerel

Van Gölü’nde motor arızası nedeniyle sürüklenen balıkçı teknesi deniz polisleri tarafından kurtarıldı.

Yaşam

Van Gölü ekosistemini korumak ve evsel atıkların göle ulaşmasını engellemek amacıyla büyükşehir belediyesi tarafından dere ağızlarına atık tutucu bariyerler yerleştirildi.

Yaşam

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, ''Düşen yağışlar çok ciddi bir anlam ifade etmeyecek”...

Yaşam

Bitlis ve ilçelerinde son günlerde etkili olmaya başlayan dondurucu soğuk, Tatvan – Ahlat arasında Van Gölü kıyılarının donmasına neden oldu.

Yaşam

Van Gölü Erciş sahillerinde iklim değişikliği, kuraklık ve yağışların azalması nedeniyle suların çekilmesi fotoğrafçıları şaşırttı.

Yaşam

Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, kuruma tehlikesi altında olan Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Arin Gölü çevresinde 15 kilometre yürüdü.

Yerel

Van Gölü'nde saat 00.02'de 3,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaşam

Tarih, doğa, yaşam, yeşil ve mavi… Zamanın yavaş aktığı Van Gölü’nün incisi Edremit’te bir gün, her gün gibi güzel başlıyor.