Hakkari Valisi Ali Çelik, Şemdinli’yi ziyaret ederek birtakım incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Vali Çelik, Şemdinli Sağlık Ocağı Yapımı İçin Atılan Temeli inceledi

102-38

Vali Ali Çelik, beraberindeki protokol heyeti eşliğinde Şemdinli Sağlık Ocağı yapımı için atılan inşaat temelini inceledi ve İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ile İlçe Sağlık müdürü Umut Servan Balaman’dan Sağlık Ocağı inşaatı için devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Şemdinli İlçesinde yapımı süren ve 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu Binası ile çevre düzenlemesini içeren projenin, 2 kat olacak şekilde 706,84 m² bina kapalı alanı ve 353,42 m² bina oturum alanına sahip olacağı ve yaklaşık 250 günde bitirilmesinin planlandığı belirtildi. Vali Çelik, Sağlık Ocağı için yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanması temennisinde bulunarak Şemdinli için hayırlı olmasını diledi.

Vali Çelik, Şemdinli  Programına Şemdinli Belediyesini Ziyaret Ederek Devam Etti

100-109

Vali Ali Çelik; beraberindeki protokol heyeti ile birlikte Şemdinli Belediyesini ziyaret ederek, Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar’dan ilçenin ihtiyaçları ve planlanan projeler hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, ziyaretinde Şemdinli Belediyesi Şeref Defterini imzalayarak Başkan Şakar’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

101-44

Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk İlk ve Ortaokulu’nda ziyarette bulundu

96-43

Vali Ali Çelik, Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek düzenlenen etkinliklere katıldı. İlk olarak ilk ve ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından okula fayda sağlamak amacıyla düzenlenen kermes alanını ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Vali Çelik, sonrasında Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisini izledi. Son olarak okulda hazırlanan Teknoloji , Tasarım ve Bilişim sergisi ile Resim sergisinin açılışını yapmak için kurdele kesen Vali Çelik, öğrenciler tarafından yapılan resimleri ve tasarımları inceleyerek, emek veren öğrencileri tebrik etti.

97-40

Şemdinli Hz. Ali Yatılı Erkek Kur’an Kursu ile Hz. Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursuna Ziyaret Etti

85-89

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ve Kur’an Kursu yetkililerinden öğrencilere verilen Arapça ve Hafızlık eğitimleri hakkında bilgiler alan Vali Çelik, sonrasında her iki kurs öğrencileriyle ayrı ayrı bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Vali Çelik, yatılı öğrenim görmenin öğrencilere kazandırdığı disiplin, irade ve arkadaşlık ortamı hakkında öğrencilere geçmiş tecrübelerini aktarırken; “Gitmek istediğiniz yeri bilirseniz muhakkak varırsınız. Yeter ki azminizi, iradenizi ve mücadelenizi eksik etmeyin.” dedi.

Vali Çelik öğrencilerle yaptığı sohbetinde; “Dünyadaki en büyük güzellik merhamettir. Allah içinizden merhameti, adaleti, ahlakı, sevgiyi hiç eksik etmesin. Umarım hepiniz bu dünyadaki en önemli makama erişirsiniz. Hepiniz iyi bir insan olmak için bir irade göstermişsiniz, iyi bir insan olacağınızdan da hiç şüphemiz yok çünkü bunun için güzel bir ortam oluşmuş ve emek verilmiş.” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, Kur’an Kurslarının yapımında ve yaşatılmasında emeği bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Vali Çelik, Hz. Ali Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Hz. Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu ziyaretleri sonrasında kursların ihtiyaçları hakkında yetkililerden bilgiler alırken, kurs yetkililerine çalışmaları için teşekkür ederek kolaylıklar diledi.

82-109

Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığına Ziyareti

İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Yücel Yılmaz’dan ilçenin asayiş durumu ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler alarak denetleme defterini imzalayan Vali Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Yücel Yılmaz ve bağlı jandarma personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diledi.

99-121

Güzelkonak Çevre Kampını ziyaret etti

Hakkari Valisi ve beraberindeki heyet ile Güzelkonak Çevre Kampını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretleri kapsamında köy halkıyla bir araya gelen Hakkari Valisi Ali Çelik, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, köy halkından ihtiyaçlarını dinleyerek eksiklerin giderilmesi için elinden gelen desteği vereceğini belirtti.

Akabinde Şemdinli Şehit Tahir Töre Yatılı Bölge Okulu ve okula bağlı pansiyonu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

I M G 20240523 W A0008

Vali Çelik’e, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş,İl protokol üyeleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özay, Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar ve kurum müdürleri eşlik etti.

I M G 20240523 W A0007

AKGÜL AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Vali Çelik, Algül Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu Vali Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Şemdinli Hz. Ali Camisine giderek yakın zamanda hayatını kaybeden Gülli Algül'ün ailesi taziyesinde ziyarette bulundu. Algül ailesinin başsağlığını kaybeden Vali Çelik, merhume Gülli Algül için Allah'tan rahmet diledi.

085-1

Şemdinli Şehit Tahir Töre Yatılı Bölge Okulunda ve Pansiyonunda incelemelerde bulundu

Vali Çelik, Şemdinli Şehit Tahir Töre Yatılı Bölge Okulunda ve Pansiyonunda incelemelerde Bulunan Vali Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Şemdinli Şehit Tahir Töre Yatılı Bölge Okulu ile okul pansiyonunda incelemelerde bulunduğu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan'dan okul ile pansiyonun mevcut bilgiler aldı.

Ö Ö-13

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ