YÜKSEKOVA-Yüksekovalı Arıcılar Hakkâri Valisi Ali Çelik’in desteğiyle kurdukları  Hakkâri Yüksekova Arıcılar kooperatifinin faaliyette geçtiğini duyurmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Kooperatif adına basın metnini okuyan Hakkâri Yüksekova Arıcılar kooperatif Başkanı Sami Ölmez, ilk olarak kooperatifin kuruluşunda destek olan Hakkâri Valisi Ali Çelik’e, Vali Yardımcısı Furkan Berberoğlu’na ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

“HAKKÂRİ BÖLGESİNDEKİ BALLARI PAKETLEYEREK SATIŞA SUNACAĞIZ”

Ölmez konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Hakkâri Yüksekova Arıcılar Kooperatifi olarak üye alımlarımız başlamıştır. Kısa bir sürede 25 üyeye ulaştık. Üye sayılarımız gittikçe artıyor.  Bu kooperatifi kurmamızın temel amacı tüm arıcı arkadaşları bir çatı altında toplayarak ürettiğimiz balları üreticiden direk tüketiciye aktarmaktır. Yani Hakkâri bölgesindeki balları paketleyerek valilik onayı ile satışa sunacağız. Komperatifiimize üye olan arıcılardan herhangii bir komison alınmayacaktır” dedi.

“KOOPERATİFİMİZİN KAPILARI TÜM ARICILARA AÇIKTIR”

Toplantıda söz alan kurucu üye Muharrem Ata ise, üye sayılarının her geçen gün arttığını kaydederek, “Şuan çok ciddi bir sorumluluk üstlenmiş durumdayız.  Hakkâri Yüksekova Arıcılar Kooperatifi’ni 7 üye ile birlikte kurduk. Temel amacımız tüm arıcıları tek çatı altında toplayıp modern bir arıcılık sistemini oturtmaktır. Hakkâri arıcıkta florası çok yüksek bir bölge. Ballı en kaliteli ballar arasındadır. Çoğu arıcımız şuan ballarını satamadığı için artık arıcılığı bırakmak zorunda kalıyor. Biz bunu engellemeye çalışacağız. Aradaki komisyoncuları çıkartacağız. Ballı üreticiden alıp valilik onayı ile direkt tüketiciye sunacağız. Buradan arıcılara sesleniyoruz kooperatifimizin kapıları tüm arıcılara açıktır. Hepinizi bekleriz ”şeklinde konuştu.


Dd-85

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ