Hakkari’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleşen tören Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından sunumuyla gerçekleştirildi.

Y U Y

Saygı duruşuyla başlayan ve İstiklal Marşı’mızın okunduğu çelenk sunma törenine Vali Yardımcısı, il protokolü üyeleri, kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile başlayarak çeşitli etkinlik ve gösteriler ile devam etti.

Gazi İlk/Ortaokulu, Cumhuriyet İlk/Ortaokulu, Vali İdris Akbıyık İlk/Ortaokulu ve TOBB İlk/Ortaokullarının öğrencileri tarafından sergilenen; “Ülkeler Defilesi”, “Reyhani” ve “Türkiyem” adlı gösteriler, “23 Nisan” adlı şiir ve dans gösterisi izleyenlere seyir zevki yüksek anlar yaşattı.

Cumhuriyet İlk/ Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu ve babaların çocuklarıyla birlikte gerçekleştirdikleri “Babalar ve Kızlar” adlı duygusal dans gösterisi, seyircilere duygusal anlar yaşatırken; program “Anadolu Ateşi” ile halkoyunları gibi birbirinden keyifli ve coşkulu etkinliklerle devam etti.

Vali Çelik, program sonrasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

400-62

401-25

404-20

U U-9U U-9

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ