Van Büyükşehir Belediyesini kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alınması kararının ardından mazbatanın AK Partili adaya verilmesi Hakkari'de protesto edildi.

İftardan sonra Bulvar, Cumhuriyet ve Kayacan Caddeleri üzerinde bir araya gelen kalabalık bir gurup çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçti. Havai fişekler patlatıp slogan atan guruba polis müdahale etti. Taş, sopa ve silahların da kullanıldığı olaylarda B. K isimli bir kişi kaşından yaralandı. Ambulans ile Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan B. K'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Çıkan olaylarda hedef olan Kaya plazanın camları kırılırken, bir araç ise hasar gördü.

Silahların da kullandığı ileri sürülen şahısların tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Olayların büyümesi üzerine Polis ekiplerin yanı  sıra sonucu  jandarma ekipleri de takviye olarak bölgeye sevk edildi.

2-383

VALİ ÇELİK OLAYLAR ARASINDA KALDI

Olay yerine gelen Hakkari valisi ve Belediye başkan Vekili Ali Çelik olayların tekrar başlaması sonucu zor anlar yaşadı. Korumaların yardımıyla şans eseri yaralanmadan kurtulan Vali Çelik; ''Vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Çelik; ''Demokraside demokratik tepkiler, mesul haklar, bunları da kullanmanın sınırları var. Bir başkasını haklarını sınırlarını engellemeden imkanlarını sonuna kadar kullanabilirler. Kamu düzeni de bunun bir parçası, kamu düzeni içinde buna aykırı davranan Türk Ceza kanunu kavramı içerisinde yaptırımı uygulanır. İstenmeyen, hoş  olmayan birçok durum yaşandı. Çok şükür herhangi bir sıkıntımız yok. Bir tane vatandaşımızın kaşının üstüne havai fişek kapsülü denk gelmiş, küçük bir yaralanması var. Onun haricinde çok ciddi bir sıkıntımız yok. Birkaç  özel şahsın araçları da maddi hasarlar oluşmuş.  Onu dışında arkadaşlar çalışma yapıyor, zaten görüntüler de var. Savcılık adli makamlara konuya intikal  ettirildi. Onların talimatlarını göre kamu düzeni içerisinde  onun muhakkak karşılığını alacak.  Tüm Hakkarili hemşehrilerimizin hepimizin taşıması gerektiği sağduyu. Sağ duyunun ötesinde  bir şey da ihtiyacımız var birbirimize  destek olmamız lazım. Konunun fazla büyütmeden adli makamlara ve devlete güvenmek lazım'' dedi.

4-252

1-422

3-334

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ