CHP milletvekillerinden oluşan heyet, bugün DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına tepki göstermek ve inceleme yapmak için Hakkari'ye geldi.

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı  Zeliha Aksaz Şahbaz, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bursa Milletvekili Kayhan Pala' dan oluşan heyet ilk olarak Hakkari CHP il binasını ziyaret etti. 

Daha sonra DEM Parti il binasına geçen heyet DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları tarafından karşılandı. 

Heyet adına açıklama yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel şunları kaydetti:

"Hakkari'de yaşanan antidemokratik uygulamaya kayyum kararına tepkimizi göstermek ve yine aynı zamanda Hakkarili hemşerilerimizle kayyum uyguylamasında en çok zarar gören en çok mağdur olan Dem Parti ile daynışmamızı göstermek için burdayız. Birtakım görüşmeler yaptık. incelemelerde bulunduk. CHP İl başkanlığındaa bir basın açıklaması yaptık. Orada detaylı olarak görüşmelerimizi  basın ve kamuoyu işle paylaştık.  Haksızlığa, hukuksuzluğa kim maruz kalırsa CHP onun yanındadır. Kayyum uygulaması Anayasya aykırıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 674 sayılı Kanun hükmünde kararname ile getirilen ve daha sonra yasalaşan Belediye Kanunu 45. değişiklikle hala o dönemin OHAL'ın konforundan yararlanmaya, faydalanmaya çalışan bir iktidar anlayışı görüyoruz. Bu antidemokratik uygulamaya karşı hem TBMM'de, hem de  ukti ve siyasi mecralarda dayanışmamızı ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" 

Heyet burada açıklama yaptıktan sonra Ankara'ya döndü.

71-235

72-195

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ