Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TELE1 Televizyonu'nda Murat Taylan'ın sunduğu "Gündem Özel Liderler" programına katıldı

Seçim sürecinin yoğun geçtiğini söyleyen Tülay Hatimoğulları, "Son günlere de girmiş oldu. Çok hareketli ve heyecanlı ilerliyor. Uzun zamandır sahadayız. Gittiğimiz bütün yerlerde 2023’ü aşan moral ve motivasyon gördük. Bu umut verici. Katıldığımız bütün programlarımız kitlesel, kalabalık ve coşkuluydu. Özellikle bölge ziyaretlerimizde kayyuma karşı duyulan öfkeyi fark ettik. Halkın iradesinin gasp edilmesine çok ciddi bir tepki. Bunun bir bakıma yerel seçimlerde hesap sorma isteği var kitlelerde" diye konuştu.

Ekonomik krizin etkisinin Mayıs 2023'teki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimine göre daha çok hissedildiğini belirten Hatimoğulları, "Ekonomik krizin sokaktaki yansımasını 2023’te hissediyorduk ama bu seçimde çok daha fazlasını hissettik. Emeklilerin ücretlerinde enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında büyük bir erime yaşandı. Evet bir yerel seçimdeyiz ama aynı zamanda mevcut olan iktidarın merkezi politikaların yerele yansımasını hissettik" dedi.

Ucuz gıda için uzun kuyruklar oluştuğu hatırlatan Hatimoğulları, "Gerek genel seçmenlerin sorunlarına baktığımız zaman, DEM Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle de görüştüğümüz zaman şunu çok net gördük: Ekonomik kriz, açlık, yoksulluk, ücretlerin erimesi… Türkiye’de bu kadar yağ, et için kuyruğa girmiş insanlar oluşmamıştı hiçbir zaman" ifadelerini kullandı.

'NEWROZ’DA VERİLEN MESAJ, BİR BARIŞ MESAJIYDI'

"DEM Parti seçmeni çok motive" diyen Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Newroz kutlamaları çok kalabalık geçti bu sene. İstanbul, Diyarbakır, Van mitingleri de geçmiş senelerle kıyaslandığında oldukça kalabalık ve coşkuluydu. Mitinglerde bizlere bu coşkuyu yaşatan halklarımıza teşekkür ediyoruz. Bu Newroz’da verilen mesaj, bir barış mesajıydı. Bir diyalog ve müzakere süreci mesajıydı. Bu bakımdan da DEM Parti kitlesi oldukça motive. Barış konusundaki ısrarının bu seçimlerde de bir gösterge olmasını istiyor elbette ve tavrını bu şekilde ortaya koyuyor. DEM Parti’nin alacağı oy kesinlikle bir barış talebi. Türkiye’de uzun yıllara dayalı yaşanan bir sorun var ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde çok temel bir engeldir Kürt meselesi. Bu sorunun barış yoluyla çözüleceğine dair talepler çok yükseldi bu dönem. Özellikle bu Newroz’da kitlenin en temel mesajlarından biri buydu."

Editör: Erkan Çobanoğlu