YÜKSEKOVA – Kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği Yüksekova’da havalar ısınmaya başladı. Sıcaklıkların artmasıyla doğa canlandı, dağlar ve ovalar yeşile büründü. 
Cilo dağlarının karlı manzarası ile birleşen çiçekli ova görsel şölen sunarken, doğanın canlanması doğaseverler ile bisiklet tutkunlarını sevindirdi.
Bisiklet tutkunları, hafta sonunu bisiklet turları düzenleyerek geçirdi.

91-96

İlçede havaların ısınmasıyla her hafta sonu etkinlik düzenlemeye çalıştıklarını kaydeden ve Gezgin Öğretmen olarak tanınan Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümit Bartın, “Canlanan doğa hepimizi memnun etti. Hafta sonlarını doğada geçirmeye çalışıyoruz. Bu sayede huzur buluyoruz. Bazen doğada yürüyüş yapıyoruz bazen müzik dinletisi sunuyoruz bazen de başka etkinlikler düzenliyoruz. Bu hafta da arkadaşlar ile bisiklet turuna çıktık. Sabah başladığımız turu akşamüzeri bitirdik. Hem doğayı gezdik hem de spor yapmış olduk” dedi. 

80-344

Bisiklet turlarını yılın belli dönemlerinde yaptıklarını kaydeden Rojhat Tinar ise, “Hafta sonu bizim için dinlenme günü değil, aksine gezme günüdür. Bugün de bisiklet turu düzenleyerek doğanın güzelliklerini görme fırsatı yakaladık. Yolda bisiklet turu düzenleyen birçok grupla da karşılaştık. Eşşiz bir doğaya sahibiz . Bu doğayı korumamız, bu doğaya sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.

92-76

Muhabir: ULAŞ GÜVEN-VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ