Sabah saatlerinde Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Bahçıvan  burada Oda Başkanı Salih Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odasını gezen Bahçıvan burada yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti.Sohbetin ardından Bahçıvan'a yöreye özgü kilim hediye edildi.

Tewr54

Ardından Bahçıvan,Tarımsal Kalkınma ve Kadın Kooperatifinde (DEMETER)  Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan burada  Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada,

İki gündür Şırnak ve  Cizre de olduklarını akabinde Hakkari ve Yüksekova’ya geldiklerini söyledi.

3 günü tamamlayan bir seyahat içerisinde olduklarını belirten Bahçıvan şunları kaydetti:

“Her bir noktası bizim için değerli izlenimler oluşturan anlam ifade eden ve gelecek adına da umut veren bir seyahat.

Bizim İçin tabi en önemli nokta bölgenin bir huzur ortamına kavuşmuş olması. Bu konuda emeği geçen katkı sunan herkese bölge halkına ve kamu görevlilerine çok teşekkür ediyorum.

Bölgenin inşallah elde etmiş olduğu huzuru pozitif yönde geliştirmesi ve bu bölgenin fırsatları daha da başka alanlara kaydırılması anlamında bir anlam ve değer ifade edecek. Bizim bu seyahatimizde hem buna şahit olmak hem de bölgenin geleceğine dönük olan gelişmeleri yerinde görmek adına iyi bir örnek teşkil edecek diye umuyorum.

Hem aramızda ki sanayici arkadaşlarımız hem de bizimle beraber olan medya mensupları burda elde etmiş oldukları bu değerli görüş ve fikirleri ilerde başka alanlarda ve başka alanlarda da kullanarak bölge için fahri görevli olarak bu konunun pozitif anlamda yayılması noktasında ki görevlerini yapacaklar diye düşünüyorum”.

Vxsdfre

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir ise “Türkiye’nin en büyük kuruluşunu olan İstanbul Sanayi odasının misafir ediyoruz. İstanbul Sanayi Odası her yıl Türkiye’nin ilk 500 büyük şirketini açıklıyor. İstanbul Sanayi Odasının buraya gelmesi bize büyük bir heyecan verdi.Çünkü Yüksekova gelecek vaat ediyor. Önümüzde ki süreçte Organize Sanayi Bölgemiz açılacak.Biz bu insanları teşvik edeceğiz.Bu insanları buraya çekmeye çalışıyoruz.Gelen misafirlerimizle istişare ettik sohbet ettik beraber kahvaltı yaptık. Coğrafyamıza ve misafirperverliğimize hayran kaldılar.

Ben şahsım ve odam adına İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanına Meclis üyelerine çok minnettarım hepsine çok teşekkür ediyorum.İnşallah bu ziyaret ilk ve son olmayacak.”ifadelerini kullandı.

Vsdrt4E5

Kahvaltı programına Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit,İstanbul Sanayi Odası yönetim Kurulu üyeleri Meclis Üyeleri,Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri, İş insanları,Kanaat Önderi Av. Esat Canan  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zsdftre5

Ngrt766

Fsdgtry

Cxvgrftt

Gsdf54R

Bdftyr

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ