Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajda;

"İlçemiz için güzel çalışmaların yapıldığı, yeni yatırım ve projelerin ilk adımlarının atıldığı 2023 yılını geride bırakarak, yeni yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz. 2023 yılı aynı zamanda; Cumhuriyetimizin 100. yılına kavuştuğumuz ve Cumhuriyetimizle birlikte milli ve manevi değerlerimize güçlü bir şekilde bağlı olmanın haklı gururunu yaşadığımız bir yıl oldu. Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, büyük umut ve beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. 2023 yılında yaşadığımız güzelliklerin 2024 yılında da artarak devam etmesi; dünyada, ülkemizde ve ilçemizde barış ve huzurun hakim olması, Gazze başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan soykırım, katliam, kan ve gözyaşının son bulması ve adil bir dünyada huzur içinde yaşamamız en büyük dileğimdir. 

2024 yılındaki öncelikli hedefimiz kıymetli Yüksekova’ lı hemşehrilerimizle el ele vererek hayatımızın her alanında daha yaşanılabilir, huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmak olacaktır. Vatandaşlarımızın bizlere vereceği destek ve güç ile başarılı bir çalışma dönemi geçireceğimize ve İlçemizi eğitimin, tarımın, hayvancılığın, ticaretin, turizmin, üretimin ve en önemliside huzurun ve kardeşliğin merkezi yapacağımıza yürekten inanıyorum. 

Acısı ve sevinçleriyle 2023 yılını geride bırakırken, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyada acının, yokluğun, sefaletin, açlığın, kan ve gözyaşının sona ermesi yüce Rabbimden en büyük duam ve temennimdir.

2024 yılının; Aziz Milletimizin en zor zamanlarında yaptığı gibi birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlendiğimiz; mazluma, yoksula, ihtiyaç sahibine her zamankinden daha fazla sahip çıktığımız; sevgi ve saygının hayatımızın her alanında olduğu ve huzur içerisinde geçmesi dua ve temennisi ile tüm Yüksekova’ lı vatandaşlarımızın, fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimizin, kamu görevlilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni yılın milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Bu vesileyle, bu cennet vatanı bizlere hediye eden ve emanet bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. 

Yeni yılımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ