İl Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesinden tamamı ücretsiz kursta faydalanan öğrencilerden bu yıl sınava giren 8 öğrenci ilk 8 bine girdi.

Haftanın 7 gününde öğrenciler Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde eğitimlerini sürdürdü. Her branştan başarılı öğretmenlerin bulunduğu merkezde yaklaşık 480 öğrenci eğitim gördü.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde sınava hazırlanan öğrenciler Türkiye geneli sıralamada büyük başarı elde etti.

Konu ile açıklamada bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari’de her alanda olduğu gibi eğitim alanından geliştiğini söyledi.

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın göreve başlaması ile birlikte ‘’Hakkari’de hayat var’ sloganı ile aslından hayatın her anlamında bir karşılık bulduğunu ifade eden Gür, konuşmasının devamında şunları kaydetti.

'' Eğitim alanında çok ciddi sonuçlar almaya başladık. Bizler her yıl üstüne yeni şeyler koyarak bu başarıyı götürmeye başladık. Sadece Halk Eğitim Merkezi ile Hakkari Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğümüz dershane faaliyetinin ötesinde bu yıl özelikle ilk 30 binin içerisinde 127 öğrencimiz yer aldı. Bunların 37 tanesi sayısalda ve tıp fakültesine gidebilecek öğrencilerdir. Bunu ben çok önemli buluyorum. Çünkü bir önceki yıl bu sayı 26’d, bir önceki yıl 19’du,bir önceki yıl bu öğrenci sayısı 4 iken ondan önceki yıl bu sayı yoktu. Buradan baktığımızda 127 rakımı bizler içi çok iyi bir rakamdır. Hakkari eğitim camisi lideri sayın valimizden başlayarak ,öğretmenimizde, velimizden , çalışan emek veren çocuğumuza kadar bütün ailenin komple bir çalışmasıdır. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Özelde Hakkari Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz dershanecilik faaliyetine gelince bu yıl orda da çok özel ve çok güzel bir çalışma ortaya koyduk. İlk 20 binin üzerinde 20’ye yakın öğrencimiz var. İlk 3 bini üzerinde öğrencimiz var bu bir rekordur. Biz şunu söylemeye çalışıyoruz. Hakkari Eğitim camiası olarak çocuklarımızın çıktığı her yolculukta ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olacağız Bu sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde de böyledir. Akademik eğitimde de bu böyledir. Bizler imkanı olmayan çocuklarımıza imkan açtık. Dershane faaliyeti yürütüyoruz. Özel dershane gibi onlarla ilgileniyoruz. Etüt merkezi kurarak onların gece 12’ye kadar ders çalışabilecek alanlar sunduk. Öğretmenlerimiz özel ders veriri gibi onlarla ilgilendiler. Bu faaliyetlerin tümümü ücretsiz yapıyoruz. Hakkari Belediyesi’nin desteği ile yürütüyoruz. Ben Belediye Başkan Vekili Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı Hakkari Eğitim camiasının tümümün başarısıdır. Hedeflerimize ortak olan herkesin başarısıdır. Ben emeği gecen herkese teşekkür ederim. Çocuklarımıza hayatlarından başarılar diliyorum. Rabbim önlerini açık etsin. Gelecekleri güzel olsun.''

Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde öğrenci olan ve Türkiye derecisi yapan öğrencilerden Rengin Gür YKS’de 424 puan alarak Sözel Bölümünden 7 bine girdiğini söyledi.

Sınavdaki başarısının sırını verimli çalışmadan kaynakladığını belirten Gür, şunları kaydetti.

'Her şeyden önce insanın kendine inanması ve güvenmesi gerekiyor. Asla pes etmemek gerekiyor. Onun dışından önemli etkenlerden biri de ailemin bana desteği ve güvenmesi oldu. Halk Eğitim Merkezinde öğretmelerimizin bizlere büyük desteği oldu. Bizlere bu imkanı sağlayan valimize, milli eğitim müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bize verilen emek ve destek sayesinde bu başarıyı sağladık. Benim hayalim her zaman öğretmenlikti, her zaman hayalimin peşinden koştum ve hayalim olan Özel Öğretim Öğretmenliği tercih edeceğim.'

Öğrencilerden Zilan Özer ise YKS 3 bine gidererek bu yıl istediği bölümü tercih edeceğini ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde verdiği destek sayesinde bu yıl büyük başarı elde ettiği belirten Özer, 'Gerek merkezde ders veren öğretmenlerin, idarenin desteği ile bu yıl yüksek puan alarak tercih hakkı elde ettim. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için büyük bir fırsat bu merkez. Çünkü ciddi bir disiplinli ve alanında başarılı öğretmenlerin bulunduğu, herkesin hayallerinin peşinden koşabileceği çok güzel bir ortam . Hocalarımızın hazırlık aşamasında bizlere desteği çok büyüktü. Tercih sürecinde de bu destek devem ediyor. Ben sınavda sözel alanında 3 bine girdim Ege Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği tercih edeceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.'

Öğrencilerden Sozdar Ödek ise YKS’de 426 puan alarak 6 bin sıralama yaptığını kaydetti.

Az verimli çalışarak bu başarıyı elde ettiğini aktaran Ödek şöyle devam etti.

' Öğrenciler az, öz ve düzenli çalışmasını öneriyorum. Çalışmaya kesinlikle ara vermemeleri gerekiyor. Bu dershaneye ablamın sayesinden öğrendim. Ablamda buradan sınava hazırladı ve kazandı. Kursta hocalarımız ve müdürümüz bizlerle birçok iyi ilgilendirler. Tek tek ilgilenerek bizleri sürekli motive ettiler her anlamada. Öğretmenlerim bana her anlamada büyük katkı sağladılar. Hedefimiz Akdeniz Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği inşallah gelir emeği geçen başta valimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim.'diye konuştu. / il sesi gazetesi

Editör: Erkan Çobanoğlu