HAKKARİ - Van'dan Hakkâri’ye karayolu ile gelen Başkan adayı iş adamı İsmet Ölmez, Cumhuriyet caddesi üzerindeki seçim bürosu önünde bekleyen coşkulu kitleyi selamlayan Ölmez, sahneye çıkarak vatandaşlara seslendi.
Hakkâri’de üniversite kazanan binlerce gence burs imkânı sağlayacağını belirten Ölmez, Hakkâri tarihinin en büyük hizmeti göreceğini söyledi.
Başkan Adayı İsmet Ölmez, Babam, dedelerim Kürt o yüzden konuşmamı kürtçe yapacağım. Aslımızı inkar edecek değiliz. Kürt doğduk Kürt öleceğiz. Sümbül dağı kadar dert ve sıkıntılarımız var. Zap suyu kadar gözyaşlarımız aktı. 13 milyon Kürt kızlarımız ve gençlerimiz Türklerle evlenmiş. Artık kimse bizi ayıramaz. Kürtlerin bir sıkıntısı varsa demokratik ve siyasi yollarla çözeceğiz. Birbirimizi öldürmekle çözüm bulamayız. HDP’de bazı dönemler belediyeyi yönetti. Son iki dönem kayyumlar yönetti. Belediye kentin hizmetkârı olmalı. Burada çok kirli bir siyaset yürütüldü. Halka hizmet yansımadı. Bu yetkiyi bana verdiğiniz taktirde tüm bu sorunları gidereceğim. Tabi bunu sizin birlik ve beraberliğinizin yanında birde desteğinizle yapabilirim. Benim belediyecilik anlayışımda bir aşirete bağlılık yoktur. Ben Hakkâri halkının hizmetkârıyım. Yetkiyi bana verdiğiniz takdirde daha büyük projelerle işsiz genç bırakmayacağım. Şehri yeniden dizayn edeceğim. Üniversite öğrencilerinin burslarını ve doğalgaz hizmetini götüreceğiz. 12 Eylül’den beri güvenlik güçlerinin kontrolünde olan Mir kalesini halkın hizmetine açacağız. Bu yetkiyi bana verdiğiniz takdirde sizlerin başına reis değil hizmetkâr olacağımı söylemek isterim. Tekrardan beni karşılayarak onure eden halkıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ak Parti seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

I M G 0551
I M G 0524
039231D6 52Cf 4F6A B5Ea E8F2Ced88C7E
Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ