Hbs Araştırma Şirketi, cumhurbaşkanlığı seçiminin anketini açıkladı. Seçimin ikinci turuyla ilgili sonuçları açıklayan anket şirketine göre, seçimin ikinci turunda kazananı kararsızlar belirleyecek.

Anket şirketi, 5 bin 910 seçmenle görüştü. Anket katılımcılarına, 'Olası bir 2. turda aşağıdaki isimlerden hangisine oy verirsiniz?' diye sordu.

Anketin sonuçları şöyle:

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49,2

Anket şirketi anket sonucunu açıklamadan önce dikkat çeken bir açıklamada da bulundu. Yapılan açıklamada cumhurbaşkanı adayları Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonucunda hangi adaylara oy verileceği de soruldu.

Anket şirketi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Araştırmamız sonucunda %0,8 olarak tespit ettiğimiz Muharrem İnce’nin oy oranı; 'Muharrem İnce veya Sinan Oğan’ın adaylıktan çekilmesi durumunda hangi adaya oy verirsiniz?' sorusundan sonra bu oranlara ulaşılmıştır. 

10 Mayıs tarihinde Muharrem İnce’nin adaylığı ile ilgili yaptığımız açıklama, bu sorudan elde edilen veriler ile paylaşılmıştır. Sinan Oğan’ın adaylıktan çekilmesi durumunda; Recep Tayyip Erdoğan : yüzde 46,1, Kemal Kılıçdaroğlu: yüzde 53,9 tespit edilmiştir. Millet İttifakı’nın adayı belli olduğu Mart ayından itibaren, yaptığımız tüm araştırmalarda Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda sonuçlanmıştır. 

Daha önceki paylaşımlarımızda da belirttiğimiz gibi Muharrem İnce’nin ‘"Sosyal medya ve Tv" popülarite hiçbir zaman sahaya yansıdığı gözlenememiştir. 

Mart ayından bu yana yaptığımız tüm araştırmalarda, seçimin Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçtiği gözlenmekte."

7 BÖLGEDE ANKET

Anket şirketinin 7 bölgede yaptığı anketin sonuçları ise şöyle:

MARMARA BÖLGESİ

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 41,1

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 54,2

KARADENİZ BÖLGESİ

Erdoğan: Yüzde 59,8

Kılıçdaroğlu: Yüzde 37,7

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erdoğan: Yüzde 41,1

Kılıçdaroğlu: Yüzde 58,6

EGE BÖLGESİ

Erdoğan: Yüzde 36,7

Kılıçdaroğlu: Yüzde 57,5

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Erdoğan: Yüzde 57,2

Kılıçdaroğlu: Yüzde 39,6

GÜNEYDOĞU BÖLGESİ

Erdoğan: Yüzde 38,2

Kılıçdaroğlu: Yüzde 60,9

AKDENİZ BÖLGESİ

Erdoğan: Yüzde 39,1

Kılıçdaroğlu: Yüzde 57,1

Anket şirketi adayların toplam oy oranlarını ise şöyle açıkladı:

Kılıçdaroğlu: Yüzde 52,1

Kılıçdaroğlu: Yüzde 52,1   / duvar

Editör: Erkan Çobanoğlu