Siyasi partilerin seçim hazırlıkları mitinglerle devam ediyor. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve diğer siyasi partiler seçim hazırlıkları kapsamında sahaya indi. 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin yanı sıra en çok merak edilen konuların başında Cumhurbaşkanlığı seçimleri geliyor. Dört adayın pusulada yer alacağı seçimlerde ilk turda çoğunluk sağlanamazsa ikinci tur gerçekleştirilecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, ikinci tur takvimini daha önce duyurmuştu. Peki İkinci tur seçimleri ne zaman? İşte, yapılan açıklamanın detayları…

SEÇİM 2. TURA KALIRSA NE ZAMAN YAPILACAK?

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan adayları arasında yapılacak seçimlerde çoğunluk sağlanamazsa en çok oy alan iki aday ikinci tura kalacak.

YSK Başkanı Yener yaptığı açıklamada “Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Anayasa uyarınca, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

İkinci Tur OY KULLANMA SAATLERİ

14 Mayıs’ta olduğu gibi seçimler ikinci tura kalması durumunda oy kullanma işlemleri saat 08.00’de başlayacak ve son oy verme işlemi 17.00’a kadar sürecek. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde olduğu gibi benzer şekilde Seçim günü yasaklar uygulanacak. Seçim sona erdikten sonra oy sayımı başlayacak.

Editör: Ferhat Yiğit