Van’ın Cevdet Paşa Mahallesinde 2022 yılında dünyaya gelen Sena Bilir, SMA hastalığıyla mücadele ediyor. SMA TİP-1 hastası olan Sena bebek, hayata tutunabilmek için yurt dışından gelecek ilaçları bekliyor. Tedavide kullanılacak ilaçların yüksek maliyetini karışlamakta zorluk çeken Bilir Ailesi, valilik izinli bir kampanya başlattı.

Bilir ailesi şimdiye kadar hayırseverlerin yardımlarıyla Sena bebeğin tedavisi için gereken paranın yüzde 16’sını topladı. Ancak her geçen gün durumu daha da kötüye giden Sena bebeğin en kısa sürede yurt dışından gelecek ilaçlara ulaşması gerek.

Sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile ilgili bilgi veren baba Orhan Bilir, başlattıkları yardım kampanyasını için yardımseverlerden destek istedi.

Valilik onaylı yardım kampanyası süresinin 8 ay sonra sona ereceğini ve gerekli olan paranın yüzde 16’sının toplandığını ifade eden Bilir, “Dubai’deki bir hastaneden Sena’nın tedavisi için teklif aldık. Hemen ardından Valilikten onaylı resmi bir izinle yardım kampanyası başlattık ve devam etmektedir. Bu süreçte toplamamız gereken miktarın yüzde 16’sını topladık. 48 milyon liraya ihtiyacımız var” dedi.

“2 YAŞINA GİRMEDEN BU İLACI ALMASI GEREKİYOR”

Baba Bilir, “Sena’nın zamanı kalmadı, 2 yaşına girmeden bu ilacı alması gerekiyor. İstenilen paranın yarısını bile daha toplayamadık. Sena için destek istiyorum. Hiç zamanımız kalmadı. Basit bir şekilde düşünürsek 240 bin insanın 200 lira bağışlarıyla bu para toplanmış olacak” diye konuştu.

SMA Tip1 mücadelesinde olan Sena Bebek için SENA yazarak 8828’e mesaj gönderebilir ya da Sena Bilir adına valilik izniyle TR7900010000096760164975007 no'lu IBAN numarasından yardımlarınızı yapabilirsiniz.

52-76

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ