Ulaş Güven / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Yüksek dağların arasında derin bir vadide yer alan, Kuzey güney istikametinde tek açıklık halindeki köprünün her iki ayağı da kayalıklara oturan  köprü, Nehri-Derecik- Irak yolunun bağlantısını sağlıyor.

Yüksekliği  11 metre uzunluğu ise 21 metre olan köprü tek gözlü ve yolu eğimli köprüler grubuna girme özelliği taşıyor.

  1898 yılında Şeyh Muhammed Sıddık  tarafından yaptırılan köprü fotoğraf tutkunlarının da  doğal stüdyosu oluyor.

 Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı  Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Hakkari bölgesi için Tarihi taş köprünün büyük önem arz ettiğini söyledi.

 2018 yılında Nehri köyünde bulunan tarihi Kayme Sarayı ile  beraber restore edildiğini ifade eden Saklı,  Turizme kazandırılan taş köprü, turistlerin ve ziyaretçilerin de uğrak yeri haline gelmiştir.  Derecik Gümrük Kapısı da yeni  açıldı. Bu vesileyle gerek taş köprü, gerek Kayme sarayı ve ilçemiz yanı başımızda bulunan Irak ve İranlı turistlere ev sahipliği yapacaktır. Bizlerde Şemdinli Belediyesi olarak, ilçemizin tanıtımı anlamında hem yurt içinde hem de yurt dışından gelecek bütün ziyaretçilere gerekli kolaylığı sağlıyoruz. İlçemizi ziyaret etmek isteyen, tarihi taş köprü, kayme sarayı ve Seyir Tepesi'ni gezmek, görmek isteyen bütün ziyaretçilerimize Şemdinli Belediyesi olarak ulaşım desteği sağlıyoruz ve sağlayacağız. Yurt içinde ve yurt dışında herkesi ilçemizde misafir etmekten de onur duyarız. ifadelerini kullandı.

Editör: Ferhat Yiğit