Yüksekova'da modern standartlara uygun inşa edilen 5 yıldızlı  DoubleTree by Hilton Oteli Hakkâri Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 30 kişilik öğrenci guruba jakuzili Suite ve Deluxe odalar dahil olmak üzere 163 odanın bulunduğu otel tanıtıldı.

Okudukları bölüm gereği teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak görmek için otele gelen öğrenciler Otelin Genel Müdürü Sercan Altun tarafından öğrencilere otel ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Cvfgtr

Otelin Genel Müdürü Sercan Altun yaptığı açıklamada, Hakkari Üniversitesi'nden gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Turizm ve Otelcilik okuyan öğrencilerin otellerde nasıl bir hizmet verildiğini  ileriki zamanlarda otellerde çalıştıklarında nelerle karşılaşabileceklerini anlattıklarını  belirten Altun şunları kaydetti:

“Ben de Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu olduğum için öğrencilere teşvik edebileceğim kelimeler ve cümleler kullanmaya çalıştım. Turizmde yetişen insanlara çok ihtiyacımız var.

Bugün öğrencilerimizle ilk olarak en üst katta bulunan Odaların olduğu katı gösterdik. Öğrenciler odaları gezdi. Otel odalarında olması gereken standartları anlattık.  Cilo restaurantımızı gezdik. Hamam, masaj, kese, köpük ve  havuz hizmetlerimizden bahsettik”

Dsfe5324

Öğrencilerden Safiye Nigar Tansu ise “Hakkari Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri olarak Hilton otelini ziyaret ettik. Bölge için yapılmış çok güzel bir yatırım. Biz de okuduğumuz bölüm gereği bu oteli yerinde incelemek istedik. İşlediğimiz konularla iligli departmanları görmek bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Cvdser

Vdsft

B Dft

Sdrfes

Sdrqwe

Muhabir: ULAŞ GÜVEN - VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ