Rûdaw’ın Bağdat muhabiri Enwer Ghazi, TikTok fenomeninin dün akşam saatlerinde Zayouna bölgesinde bulunan evinin önünde öldürüldüğünü bildirdi.

Konuya dair açıklama yapan Irak İçişleri Bakanlığı ise “Sosyal medya sitelerinde tanınan bir kadının kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürüldüğünü” belirterek soruşturma açıldığını duyurdu.

Bakanlık, yerel medyaya yansıyan ‘failin gözaltına alındığı’ haberlerin doğru olmadığını belirterek soruşturmanın halen devam etmekte olduğu ifade etti.

Görgü tanıkları, Fahad’ın evinin önünde aracının içindeyken motosikletli bir kişi tarafından ateşli silahla öldürüldüğünü belirtti.

Umm Fahad'a yönelik suikast, sosyal medyada yine kendisi gibi ünlü olan Dalia Naem ile yaşanan anlaşmazlığın ardından geldi.

Söz konusu anlaşmazlık, geniş çaplı tartışmalara yol açmış, Irak İçişleri ve Savunma bakanlıklarındaki birçok yetkilinin görevden alınmasına yol açmıştı.

Umm Fahad’a yönelik saldırı kamera kayıtlarına yansıdı.

Fenomen, pop müzik eşliğinde dans ettiği videoları yayınladığı için TikTok'ta on binlerce takipçi edinmişti.

Öte yandan Irak’ta mahkeme Şubat 2023'te "tevazu ve genel ahlakı bozmak" suçlamasıyla altı ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: RÛDAW