Avukat Ronayi Paydaş, Urfa Akçakale’de; toplu oy kullanıldığı iddiası üzerine okula giden avukatların engellendiğini açıkladı. Paydaş, “Toplu oy kullanımını engellerken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık” dedi.

'İSTERSEN AVUKAT, İSTERSEN ALLAH OL'

Paydaş paylaştığı videoda, “Görevli olduğumuz bölgelerden Akçakale kırsal mahallesindeyiz. Burada toplu oy kullanımını engellerken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık. Şu an can güvenliğimiz olmadığı için, suç duyurusu ve şikayet için köyden ayrıldık” ifadeleri kullandı.  

Videoda avukatlara, “İstersen avukat, istersen Allah ol. Kimse girmesin içeriye” denildiği görüldü

Akçakale Kaymakamlığı ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak "ufak çaplı tartışma" dedi.

Açıklamada, "Sosyal medyada da paylaşılan söz konusu olaya kolluk kuvvetlerimiz gerekli müdahalede bulunmuştur. Mahallemizde oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

İLK TURDA DA GÜNDEM OLMUŞTU

Urfa'da 14 Mayıs seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplu bir şekilde oy basıldığı görüntülenmişti. Söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı “Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Viyan Orhan