Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve törene katılan protokol üyelerinin katılımıyla Çukurca Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu’ndaki müzik atölyesinin açılışı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Atölyelerin kurulumlarıyla, özel olarak ilgilenerek her aşamasında yer alan Vali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’dan atölye hakkında bilgi aldı. Açılışı gerçekleşen müzik atölyesinde, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisine katılan Vali Çelik ve protokol üyeleri, öğrencilerle yakından ilgilenerek seslendirdikleri şarkıları dinledi. 8.sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek bir süre dersleriyle ilgili sohbet etti ve iyi çalışmaları yönünde öğütler verdi. Öğretmenler odasında, öğretmenlerle de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Vali Çelik, ilim nefesleriyle, öğrencilerin başarılarına katkı sağlayan öğretmenlere, yaptıkları rehberlik ve gösterdikleri gayretler için teşekkür etti.

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR HER ŞEYDEN DAHA KIYMETLİ “

Müzik, Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile öğrencilerin geleceğe çok daha iyi hazırlanacağını ifade eden Vali Çelik: “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Hakikaten insanların eğitilmesi, insana yapılan yatırımlar elbette her şeyden daha kıymetli, daha önemli diye düşünüyorum. Bu anlamda, devletimiz ve biz yöneticiler, çocuklarımızın yetiştirilmesi için bir yandan eğitim altyapımızı güçlendirirken, bir yandan da her türlü teknolojik altyapı ile donatılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eğitim konusunda gösterilen her çabada, çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, milli kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ve ahlaklı bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Kurulan bu atölyeler, öğrencilerimizin; düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek; ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini artıracak ve öğrencilerimiz nihayetinde, inşallah, geleceğe çok daha donanımlı ve becerili bir şekilde hazırlanma imkanına sahip olacaklardır” dedi. 

"9 ATÖLYE, 2.400.000,00 TL’YE MAL OLDU"

Vali Çelik "İlimiz sınırları dâhilinde, 8 ortaokul ve 1 özel eğitim uygulama okulumuz olmak üzere toplamda 9 okulumuza, "Atölyesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında; müzik, yazılım ve tasarım atölye kurulumu gerçekleştirildi. İlgili proje kapsamında, 2023 yılı idare bütçesinin tertibinden, 1.800.000,00 Türk Lirası DAP tarafından hibe edildi. Millî Eğitim Bakanlığı’mız tarafından karşılanan asgari %25 eş finansman desteği olan 600.000,00 TL ile toplam bütçesi 2.400.000,00 TL olan projeyle; Yüksekova’da 2, Şemdinli’de 1, Çukurca’da 1 ve il merkezinde 5 olmak üzere, toplamda 9 okulda, atölye kurulumu gerçekleştirildi. İlimiz eğitimine önemli katkılar sunacak bu atölyelerin kurulmasına vesile olan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrenci ve eğitim kadrolarımıza, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış, Vali Çelik’in öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

7001

7004

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ