Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında, Vali Yardımcıları; Buğra Karadağ ve Furkan Berber ile ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; öğrencilerin, güvenli bir şekilde okula gitmeleri ve eğitimlerini huzur içinde sürdürebilmeleri için alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

Vali Çelik; 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak çocuklarımızın, evlerinden güvenli ve sağlıklı şekilde çıkıp dönmesini sağlamak ve bulundukları ortamda, huzur içinde eğitim-öğretim görmeleri için bir arada bulunduklarını söyledi. Evlatlarımızın, eğitim alanlarında huzurlu olmalarının temel şartının, alınan güvenlik tedbirleri olduğunu belirten Vali Çelik ‘’Bizler, çocuklarımızı bir taraftan ilimle irfanla donatırken diğer taraftan da iyi bir insan ve iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmeliyiz” dedi.

’Eğitim Sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün Meselesi Değildir’’

Eğitim konusunun, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’nün meselesi olmayıp, bütün toplumun, kamu kurum ve kuruluşlarının en temel sorunu ve en başta gelen uğraş alanı olması gerektiğine vurgu yapan Vali Çelik, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda; servis taşımacılığı, okul çevresi güvenlik tedbirleri, okul irtibat görevlileri uygulaması, trafik önlemleri, metruk binalar, okul çevresindeki iş yerlerinin denetimleri, okulların risk değerlendirmesi, servis şoförü eğitimleri, mobil trafik eğitim uygulaması, çocuk trafik eğitim parkı ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi verileri doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi'nden sorumlu Şube Müdürü Oktay Kızılkaya da okul ortamlarının daha güvenli hale getirilmesi için yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Vali Çelik başkanlığında gerçekleşen Okul Güvenliği Toplantısı, karşılıklı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ