Hakkari Valiliği, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER) tarafından Hakkari’deki öğrencilere kitap desteği sağlandı. 

Düzenlenen etkinlik NEVADER Başkanı Azad Tekin Ulutaş ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya’nın yapmış oldukları konuşmalar ile başlarken, Vali Çelik’in katılımcılara hitapları ile devam etti. Vali Çelik programda yaptığı hitaplarında şunları dile getirdi:

“En önemli gayemiz, eğitimin niteliğini, üst seviyelere taşımak”

Eğitim konusu her zaman ifade ettiğimiz gibi Hakkari’nin birinci önceliğidir. Bunun için temel altyapının takibi, okul yapımları ve eğitimle ilgili bütün standartların iyileştirilmesi konuları, bizler için çok çok önemli. Bu konuda bakanlıklarımızın büyük bir desteği var. Bunun yanında, ilimizde, öğrencilerimizin akademik başarısını da en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Bunun bir ayağı da sınavlara hazırlanan evlatlarımızı, kitaplarla ve hazırlık kurslarıyla yerelden desteklemektir. Daha önce de hem valiliğimiz hem de hayırsever derneklerimiz tarafından, öğrencilerimize kitap desteğinde bulunulmuştu. Bunu devam ettirelim istedik ve öğrencilerimize, kitapların yanı sıra soru kitapçık desteğinde de bulunuyoruz. Hayırsever derneğimize, Değerli Başkanımızın şahsında, ilimizin eğitimine ve öğrencilerimize yaptıkları bu kıymetli katkılar için şükranlarımı sunuyorum,‘ diyerek şöyle devam etti:

“En değerli hazinemiz çocuklarımız”

Okullarımızın ve Halk Eğitim Merkezlerimizin bünyesinde açılan “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”nda, öğrencilerimize ücretsiz kurs veriyor, tarama sınavlarından yararlandırıyor ve kendilerine materyal desteğinde bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin çoğu, çok iyi okullar kazanacaklardır. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı “Hakkari Ölçme Değerlendirme Merkezi”mize, baskı makinası aldık ve sene başından bu yana, ilimizdeki tüm 8. ve 12. sınıflarımıza periyodik aralıklarla kazanım değerlendirme sınavı uyguluyoruz. Valilik olarak en değerli hazinemiz olan çocuklarımıza, desteğimizi sürdürerek daha rahat ders çalışabilecekleri mekânları artırmaya ve evlatlarımıza yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ilim nefesleriyle öğrencilerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor; öğrencilerimize, milletine, memleketine anne ve babalarına hayırlı bir evlat olma yolundaki eğitim yolculuklarında, başarılar diliyorum"

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya; eğitime, eğitimciye ve öğrencilere, her türlü desteği sağlayan Vali Ali Çelik’e şükranlarını arz ederek kitap desteğinde bulunan NEVADER'e teşekkür etti. "Kitap okumak, bilgi ve kültür seviyesini yükseltmenin en önemli yollarından biridir. Siz kıymetli öğrencilerimizden, bu kitaplardan azami derecede faydalanmalarını istiyoruz; lakin hem hayat için hem de akademik başarı için kitap okumak şarttır" dedi.

91-99

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ