MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Vali Çelik, Halk Eğitim Merkezinin istihdam sağlamak ve nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla sağladığı; giyim, trikotaj( kazak ve triko üretimi ), aşçılık, el sanatları, tekstil, kilim ve özel eğitim gerektiren bireylere yönelik yapılan birçok atölye ile kurslar hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı’dan detaylı bilgiler aldı.

Her kesime hitap eden bu atölyelerdeki kursiyerlerle tek tek konuşarak istek ve taleplerini dinleyen Vali Çelik, kursiyerlerimizin katkılarını takdir ederek, istihdam sağlayacak bu eğitim alanlarının Hakkari’nin kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Çelik, kurslardan en anlamlısı olan ve özel eğitim gereksinimi duyan bireyleri istihdam sağlamaya yönelik seramik, giyim, el sanatları gibi birçok alanda açılmış atölyeyi de ziyaret etti. Engelli vatandaşlarımızın kendisine el emekleriyle yaptıkları hediyeleri takdim etmesi ve engelli bir vatandaşımızın kendisinin yazdığı şiiri okuması üzerine Vali Çelik, ‘’ Bu güzel karşılama ve hediyeler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ‘’ diyerek yaptıkları bu anlamlı çalışmalar için başarı ve kolaylıklar diledi.

Editör: Erkan Çobanoğlu