Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Başkanlığında VKS sistemi üzerinden 81 İl Valiliklerinin katılımıyla “İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya ilimizden Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı, Kurum Müdürleri ve Sendika Temsilcileri katıldılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan toplantı başlangıcında yaptığı konuşmasında; İstihdam kavramı ve İşsizlikle mücadele, İstihdamı destekleyici politikalar, kurumlar arası koordinasyonun istihdam ve sosyal gelişme için önemi, kayıt dışı istihdamla mücadele ve iş kazaları ile iş sağlığı güvenliği gibi konularda hedefledikleri başarılar ve bu konularda tüm paydaşlardan beklentilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Çelik’in başkanlığında Hakkari ili özelindeki katılımcılarla birlikte devam etti. İlimizdeki istihdam oranları ve yapılan çalışmalara ilişkin hazırlanan brifinglerin analizinin yapıldığı toplantının gündeminde; •İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim Kurulunca hazırlanan son 3 aylık (TYP) Toplum Yararına Programlar ve kurslara ilişkin denetim raporlarının kurul onayına sunulması, •İŞKUR İl Müdürlüğünün faaliyetleri, •Kayıt dışı istihdam ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi, •Hakkari Tekstilkent atölyesi projesinin değerlendirilmesi, •Hakkari Organize Sanayi Bölgesinin son durumunun değerlendirilmesi, maddeleri yer aldı.

Vali Çelik, toplantının ardından katılımcılara çalışmaları ve katkıları için teşekkür etti.

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ