Yüksekova ziyaretinde önce ilçede hizmete giren 2. Noterliğin açılışını yaptı, ardından Yüksekova Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Çelik, hastanede hastaları ziyaret edip talep ve isteklerini dinledi.

Vali Ali Çelik burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hem Hakkari'de hem de Yüksekova'da hastane kapasitesinin arttırılması konusunda projelerin hazırlandığını söyledi.

Hakkari'de 100 yataklı hastanenin ihalesinin yer tesliminin yapıldığını belirten Vali Çelik, şunları kaydetti:

"Yüksekova'daki çalışmalarda aynı süreçte başlamıştı ama birinci derece deprem bölgesi olduğu için projede bir tadilat gerektirdi ve tadilat sonuçlandı.

Şu anda hem deprem izolatörü hem de 100 yataklı ek bina hastanesinin projesi tamamlandı.Ocak ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı fiyat güncellemelerini bitirmek istiyor. Yüksekova'da ki kasım doğum hastanesinin sürecinin çok hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum.2 yıl içerisinde bu sürecin çok hızlı bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum.100 yataklı hastane ilave kazandırılacak 75 yataklı hastanede önümüzde ki yaz ayında bitmiş olacak.

Yüksekova'da anjiyo ünitesi için çalışmalarımız devam ediyor

Yüksekova'da zaten doluluk oranı açısından bakarsanız servislerimizin doluluk orano yüzde 60 hastane kapasitesi olarak yatak sorunu yaşamıyoruz.  Anjiyo ünitesi ve diğer ünitelerin yaygınlaştırılması ilave ameliyathane yoğun bakım ve kalp damar açısından gerekli olacak anjiyo ünitesi gibi kurulması beklenen alanlar açısından hızlandırılmış  olacak. Bu anlamda  Yüksekova'nın Şemdinli hem de Derecik hattında ki nüfus yoğunluğu dikkate alındığında buranın da merkezi olma özelliğide hız kazanacak.

Yüksekova'da iki kadın doğum doktoru atanmış durumda

Sağlık Bakanımız sağolsun pozitif ayrımcılık yapıyor.Şuan da iki tane kadın doğum doktoru atanmış durumda böylelikle bu alanda doktorlarımız 5'e çıkacak. Her branşta ki eksiklerimiz hızla tamamlanmış olacak.İnşallah bu anlamda da bir sorun yaşamadan bu süreçteki eksikliklerde bitecek. eksiklerimiz var mı var. Ama yan dal uzmanlığı yapan alanlarda mezun olan doktor sayısı az olduğu için ülke genelinde dağıtım konusunda da zorluklar oluyor. 

Yüksekova'da adli tıp  uzmanımız var

Otopsi konusunda burada adli tıp uzmanımız var.Belli sayıdaki konuları burada değerlendiriyor. Hem Adalet Bakanlığı hem de İstanbul'daki Adli Tıp Kurumunun üzerinden burada bir yetkilendirme yapmamız gerekiyor. Bu süreçte takip ediliyor.

Bölgede yaşanan depremlerden sonra hem İçişleri Bakanlığı hem de Afad  başkanlığı ile görüşmelerimizi yaptık.

İlk etapta Yüksekova'ya 3 bine yakın konteyner sevkiyatı olacak. Yüksekova merkezli geniş lojistik bir depo kurulumu olacak. İlk etapta 10 bine yakın bir çadır sevkiyatı olacakilk etapta.  700 çadır yola çıktı bunu ilk etapta depolayacağız. Günde 5 yada 6 tır gelecek. İnşallah deprem olmaz. Şayet olursa da Hakkari ve Yüksekova merkezli hem lojistik depo yapacağız.Belli sayıda konteynerı hazır tutacağız. Kurtarm amalzemelerini lojistik depo şeklinde kullanacağız" dedi.

60-112

61-72

62-54

114-16

113-11

110-28

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ