11. Bölge Van Karayolları Müdürlüğü 2022 yılında Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlamıştı. Çalışmalar Cengiz Topel Caddesi'nden, İpek Yolu üzerinde bulunan hastane kavşağına kadar yapıldı. Cengiz Topel Caddesi'nde asfalt ve orta refüj çalışmalarının bitirilmesinin ardından İpekyolu orta refüjünün genişletilip öylece bırakılması ve üzerinden 3 senenin geçmesine rağmen yapılmaması tepki topladı.

Orta Refüj

Vatandaşlar şehrin göbeğinde yer alan tarihi uluslararası yolun kışın yağışların  etkisiyle çamur ve su birikintilerin oluştuğunu, yazın ise rüzgarın etkisiyle çevreye toz saçtığını dile getirdi.

Vatandaşlar geçen zamana rağmen şehrin görüntüsünü bozan orta refüjün düzenlenmemesine karşı Karayolu Müdürlüğü'ne Yüksekova’yı neden hizmetten mahrum bırakıyorsunuz? sorusunu yöneltti.  

Ipekyolucaddesi

STK’LAR SON GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir “Vali Ali Çelik’in Karayolu Bölge Müdürlüğü'ne ile Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne orta refüjün düzenlenmesi için talimatlar verdiğini aktararak, “Valimiz gerekli talimatları Karayolu Bölge Müdürlüğü'ne ile Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne verdi.  Daha sonra Yüksekova Belediyesi de ortak edildi. Belediye refüjün ortak sulama alt yapı sistemini üstlendi. İnşallah en kısa zamanda peyzaj çalışmalarına başlanılacaktır” dedi.

“ARTIK ÇALIŞMALARIN BAŞLATILMASINI İSTİYORUZ”

Görüş bildiren Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna ise, “Oda olarak orta refüj ile ilgili en son Ankara’da Karayolu Genel Müdürlüğü ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bizler orta refüjün düzenlenmesini istiyoruz. Bu kötü görüntüyü Yüksekova’da artık görmek istemiyoruz. Sayın Valimizde zaten bu konunu takipçisi, kendisi de Ankara temaslarında dile getirmişti. Artık çalışmaların başlatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Viyan Orhan

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ