Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) nin destekleri ve Yüksekova Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yüksekova Havacılık Akademisi eğitimleri hızla devam ederken Türk Hava Kurumu eğitmenlerinden yamaç paraşütü pilotu ve model mçak eğitmeni Hasan Tur tarafından Eylül 2023 tarihinden itibaren farklı tarihlerde açılan 13 dönem model uçak eğitimlerinde başarılı olan toplam 160 genç öğrenci uluslararası geçerliliğe sahip Türk Hava Kurumu Model uçak sertifikası aldı.

70-398

Sertifikalarını alan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğünün kitap kafe salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, çağın artık havacılık, uzay, mühendislik ve akıllı yazılım uygulamalarıyla şekillendiğini söyledi.

Bu konularda ilerleyen ülkelerin dünyada söz sahibi olduğunu belirten Çimşit, şunları kaydetti:

“Bu ülkelerde gençler geleceğe daha emin adımlarla yürüyor.Bu anlamda  bu sertifikalar ilk basamak, ilk adımdır. Aldığınız bu eğitimi küçümsemeyin. Aldığınız bu sertifikalar size hem rehberlik edecek, hem yol gösterecek, hem de daha büyük kapıları açacaktır. Hayatta her şey doğru çalışmaktan geçiyor. Daha iyi bir şekilde çalışırsanız kendinizi iyi bir şekilde yetiştirirseniz yarın öbür gün hiç beklemediğiniz yerlerde kendinizi bulabilirsiniz. Son yıllarda İHA, SİHA gibi insansız uçaklarda her geçen gün kapasitemiz artarak iyiye gidiyor. Emeği geçen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) ve Türk Hava Kurumuna teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sertifika törenine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin ve Yamaç Paraşütü Pilotu ve Model Uçak Eğitmeni Hasan Tur katıldı.

74-98

75-214

72-150

73-96