Yüksekova’da bir restoranda Kaymakam Çimşit seçim öncesi  köy muhtarlarıyla iftarda bir araya geldi.

Çimşit, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayını sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde ifa etmek istediklerini söyledi.

Önlerinde yerel seçimlerin olduğunu belirten Çimşit,şunları kaydetti:

“Yerel seçimlerimizi huzurlu bir şekilde kavga gürültü olmadan kimsenin burnu kanamadan atlatırız.Onun içinde hazırlıklarımızı tüm birimlerimizle beraber koordineli bir şekilde  yapıyoruz.

Muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. 5 yıllık süre zarfında köylerinizdeki sıkıntıları ve sorunları aktardınız.Bizlerde elimizden geldiğince çözüm üretmeye çalıştık. Biz de her ortamda her koşulda destek sağladınız. Hepiniz kendi köyünüzdeki vatandaşların oylarını alarak seçildiniz.5 yıllık bir hizmet süreci geçirdiniz.Sizlerin de görev süreniz 31 Mart itibarıyla sona eriyor.”

Sdfear

Yüksekova’da 11 köyümüz mahalle oluyor

“İlçemize bağlı 11 köyümüz mahalle oluyor. 11 köyümüzde 12 bine yakın vatandaşımız var. Bu köylerimiz mahalle olunca belediyemizin de nüfusu artacak. Nufus artınca da belediyenin iller bankasından aldığı gelir kaynağı artacak. O kaynak arttığı için belediyemizin mali imkanları daha da iyiye gidecek. Bu köylerimiz mahalle oldu zaman köylerimizin de sayısı 62’den 51’e düşecek.Haliyle köy sayımız azalacak. Gelecek olan Köydes ödenekleriyle köylerimizde kalan işleri de en yakın sürede tamamlarız “

Cumhurbaşkanlığı kararıyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen köyler şu şekilde:

1- İnanlı (Xalane)

2- Akalın (Bajêrge))

3- Vezirli (Wezirawa)

4- Aksu (Gagewran)

5-Yoncalık (Pîrzalan)

6- Dedeler (Zîzan)

7- Beşbulak (Dara)

8-Altınoluk (Elwer)

9-Güçlü (Peylan)

10-Bölük (Bölük)

11- Güllüce (Sekran)

İftar programına İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nadir Bilbay, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Bulut ve Köy Muhtarları katıldı.