Yüksekova’da Toplum Destekli Polisler  ‘Sanal Değil Gerçek"Projesi kapsamında 4 bin öğrenciyi son zamanlarda artan Siber Suçlar konularında bilgilendirirdi.

Emniyet görevlileri ilçede bulunan liselerde düzenlediği seminerlerde, siber suçlar kapsamına giren sistem üzerinden zarar verme, verileri silme, şifreleme, ele geçirme, veri ekleme, sistemin kullanımını engelleme, özel hayatın gizliliğine müdahale etme, iletişimi engelleme, iletişimi izinsiz izleme ve kayıt etme gibi suçlar hakkında bilgi verdi.

"İLÇEMİZDE SİBER SUÇ KONUSUNDA CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞANIYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Baş kkmiser Selman Beğde "Büro amirliği olarak ‘Sanal Değil Gerçek’ projesini hayata geçirdik. Bu proje ile günümüz popüler konularından siber suçlar, sosyal medya kullanımı ve güvenli internet kullanımı konularına değindik. Bildiğiniz üzere özellikle siber suçlar konusunda son zamanlarda ilçemizde çok ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır. Bundan dolayı farkındalık oluşturmak amacıyla ilçemiz genelinde tüm liselerde yaklaşık 4 bin öğrenciye yönelik bu projeyi hayata geçirdik. Bu projeyle ilçemizde bir dizi seminerler verdik. Öğrencilerle bir araya geldik ve biz gerçekten çok keyif aldık. Son olarak sizlerin de aracılığınızla buradan tüm vatandaşlarımızın özellikle internette gezinirken daha dikkatli ve duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

21-157