Yüksekova'da 2'nci Bölgede Pizok Mevkiindeki TOKİ Küme Evlerinde yaşayan vatandaşlar kış mevsiminin başlamasıyla çatılardan akan yağmur ve kar sularının evlerine sızdığını ve duvarları nemlendirip döküldüğünü anlattı.

Vatandaşlar özellikle çatı kısmının yanlış yapıldığını Yüksekova şartlarına göre yapılmadığını iddia etti.

Yetkililerden çatılara bakılmasını  isteyen vatandaşlar durumun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

A S D F4

Apartman sakini İzzet Kırmızıgül Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada özellikle yağışlı havalarda evlerinin tavan kısmında rutubet oluştuğunu ve buna bağlı olarak sıvanın döküldüğünü söyledi.

Yapılan TOKİ Konutlarının Yüksekova’nın değil  batının iklim şartlarına göre yapıldığını belirten Kırmızıgül, "Çatı kısmı çok yanlış olmuş. Baca kenarlarında suların geçebileceği bir boşluk yok. Yağmur ve kar suları  direk tavana, tavandan da içeriye sızıyor.

A S D5

Çatıyı kaldırıp düzeltmeleri gerekiyor. Baca kenarlarını aynı şekilde düzeltmeleri gerekir. Çatıyı düz yapmışlar. Burası Gaziantep, Adana, Antalya ya da Mersin değil.  Böyle giderse diğer dairelerde hepsi dökülecek. Yaklaşık 20 gündür bu haldeyiz. Yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Apartman sakini Hazal Tekin ise 25 gündür bu durumda olduklarını belirterek, "Yönetime sorduğumuzda bu durumu TOKİ'nin batı şartlarına göre tasarlandığını söylüyorlar. Bizlik bir durum yok diyorlar. Sürekli su damlıyor tavandan. Halılarımızın üzerine geliyor. Sürekli temizliyoruz. Ama durum daha kötüye gidiyor. Biz zor durumdayız. Yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

A S D

A S D F G

A S D T6

KAYNAK: YÜKSEKOVA HALKIN SESİMUHABİR: FERHAT YİĞİT - VİYAN ORHAN