14 Mayıs 2013 Genel Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre 28. Dönem Meclise 121 kadın, 479 erkek milletvekili girdi.

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Niğde, Ordu Tokat, Yozgat, Zonguldak’tan hiçbir kadın aday Meclis’e giremedi.

Giresun tarihinde ilk kez Elvan Işık Gezmiş’i CHP’den Meclis’e gönderdi. 

Yapıcıoğlu milletvekili seçildi.

Homofobik ve transfobik saldırıları ile tanınan Fatma Aliye Kavaf Denizli’den Meclis’e girdi.

14 Mayıs seçimleri öncesi Hizbullah örgütü ile bağlantıları nedeniyle tartışmaların odağında olan Hür Dava Partisi'nden (HÜDA-PAR) üç isim resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçildi. 

AKP’nin İstanbul 3. Bölge'de 4. sıradan aday gösterdiği HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu milletvekili seçildi.

Partiden Meclis'e giren diğer isimler ise AKP'nin Gaziantep'te 6. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Mersin'de 4. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç oldu.

Özlem Zengin de Meclis'te

İstanbul Sözleşmesi’ne ve 8284 No’lu yasaya karşı çıkan Yeniden Refah Partisi’nden de erkek vekiller Meclis’e girmeye hak kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Fatih Erbakan’ın da aralarında olduğu beş erkek Meclis’te olacak.

Partisindeki eşitlikçi olmayan yaklaşımları eleştiren ve bu konuda açıklama yapan Özlem Zengin de AKP'nin İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. 

Yine kesin olmayan sonuçlara göre partilerin kadın vekil sayıları şöyle:

AKP: 50, İyi Parti: 7, CHP: 30, Yeşil Sol: 30, TİP: 1, MHP: 3 / bianet

Editör: Viyan Orhan